Ultima zi de depunere a actelor necesare încasării ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Ultima zi de depunere a actelor necesare încasării ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură
Publicat: 30/12/2019, 14:13

„Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că mâine (n.r. – marți), 31 decembrie 2019, este ultima zi în care se pot depune Cererile de acord pentru finanțare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2020. Cererile se depun la Centrele Județene ale Agenției, respectiv al Municipiului București, pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat sau unde au fost depuse Cererile unice de plată în cadrul Campaniei 2019″, se precizează într-un comunicat de presă remis la redacție.

Acordul prealabil pentru finanțare prin rambursare se emite de către Centrele APIA județene, respectiv al Municipiului București, în termen de cel mult 20 lucrătoare de la data depunerii cererii de acord.

În anul 2020, diferența dintre rata accizei standard prevăzută în coloana 3 din Anexa nr.1 de la Titlul VIII din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal și rata accizei reduse prevăzute la alin. (2), se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

Persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai prezentei scheme, dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală, conform OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase