Ultimii trei răniți în incendiul din Colectiv care mai erau în Spitalul Militar au fost externați

Redactor:
Aurelia Alexa
Ultimii trei răniți în incendiul din Colectiv care mai erau în Spitalul Militar au fost externați
Ultimii trei răniți în incendiul din Clubul Colectiv care mai erau în Spitalul Militar au fost externați miercuri, dar vor continua tratamentul și vor începe recuperarea în ambulatoriu, a declarat comandantul unității medicale, Florentina Ioniță-Radu.

La externarea celor trei pacienți – Mihai Anghel, Remus Vasiliu și Ionuț Tudor – a participat întreaga echipă medicală care i-a îngrijit în Spitalul Militar Central din 30 octombrie.

„Este un moment de sărbătoare pentru noi. Am considerat că este bine și în spiritul tradițiilor noastre ca înainte de aceste sărbători să marcăm momentul (…), după ce aproape două luni au fost pacienții și copiii noștri”, a spus comandantul Spitalului Militar, precizând că externarea ultimilor pacienți marchează încheierea unei etape care a urmat unei tragedii.

Florentina Ioniță-Radu a declarat că cei trei pacienți externați au fost în starea cea mai gravă, ei necesitând grefe, iar pentru recuperarea lor este nevoie de multă atenție, întrucât începerea prea devreme ar putea însemna desprinderea grefelor, iar amânarea pentru un timp prea lung ar putea avea ca și consecință blocarea zonei afectate, în sensul că nu ar mai putea fi folosită corect.

Comandantul Spitalului Militar a mai spus că 12 persoane au fost internate în această unitate medicală după inendiul din Colectiv, dintre care cinci au fost transferate în străinătate, două în Olanda, două în Marea Britanie și una în Austria.

Florentina Ioniță-Radu a ținut să precizeze că și cei care deja au revenit din clinicile din străinatate pot apela la comandamentul format pentru a sprijini victimele din Colectiv.

„Seara de 30 octombrie părea una normală, o seară banală, în care noi eram acasă și așteptam weekend-ul, iar acești tineri erau la un moment cultural. A fost însă un moment care a decurs altfel și a schimbat istoria poporului român. A fost o altfel de revoluție în România”, a mai spus comandantul Spitalului Militar.

Florentina Ioniță-Radu a vorbit și despre personalul medical, spunând că întreaga echipă a pus mai mult decât profesie în ce a făcut din 30 octombrie până miercuri 23 decembrie, când au fost externați ultimii trei pacienți.

„Au pus foarte mult suflet și cred că asta s-a simțit. (….) Pacienții noștri vor intra într-un program de recuperare și eu cred că acest moment trebuia să fie marcat pentru a spune că acum s-a încheiat momentul Colectiv și trecem într-o etapă în care încercăm să revenim la normalitate”, a mai spus comandantul Spitalului Militar.

Șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Militar, Laurențiu Ene, și-a exprimat satisfacția că, după 74 de zile, echipa medicală și pacienții au ajuns în împrejurări fericite.

„A fost o perioadă extrem de densă. Toți pacienții pe care i-am avut în grijă sunt în condiții foarte bune. Cred că Spitalul Militar, prin extemporalul pe care l-a primit, a demonstrat că a depășit cu brio toate obstacolele. A fost extemporal la toate spitalele. (…) Consider că ne-am mobilizat exemplar”, a spus dr. Laurențiu Ene.

Doctorul Bogdan Marinescu a declarat că trăiește un sentiment unic pe care îl încearcă orice medic în clipa în care pacientul pleacă sănătos sau în curs de vindecare.

„Am încercat să facem tot ce a depins de noi pentru a asigura condiții cât mai bune de vindecare. Le mulțumesc pacienților pentru ajutorul dat, pentru că au trecut prin clipe extrem de grele. S-a încheiat o etapă foarte importantă din vindecarea lor, toate plăgile de arsură profundă au fost rezolvate din punct de vedere chirurgical și urmează tratamentul de vindecare. Vom fi alături de ei pe parcursul mai multor ani de zile”, a spus dr. Marinescu.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 36 de persoane au murit în spitale din țară și din străinătate, numărul victimelor ajungând, în 21 decembrie, la 63.

În spitale din Capitală au fost internați, în urma incendiului, aproximativ 150 de persoane rănite, unele dintre acestea fiind în stare gravă, cu arsuri pe corp și arsuri de căi respiratorii. Ulterior, 39 de răniți au fost transferați în spitale din străinătate, însă patru au decedat în Marea Britanie, trei în Germania, doi în Olanda și câte unul în Israel și Austria. Dintre pacienții transferați în clinicile din străinătate, marți mai erau internați 19. De asemenea, alți peste 70 de pacienți care au fost îngrijiți în spitale din Capitală au fost externați în cele aproape două luni de la producerea tragedicie din Colectiv.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cine ar putea fi noul ministru al Sănătăţii, după demiterea lui Voiculescu! Ce nume s-au...
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
Opțiunea de care profiți gratuit la Digi: ai nevoie doar de așa ceva pe telefon
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
×
Inchide