Ultimul rănit în incendiul din Colectiv internat la „CC Iliescu” a fost externat. Care este starea lui de sănătate

Ultimul rănit în incendiul din Colectiv internat la CC Iliescu a fost externat. Care este starea lui de sănătate
Publicat: 12/01/2016, 22:22

Pacientul transferat la „CC Iliescu” avea arsuri pe 25 la sută din suprafața corpului și arsură pulmonară, fiind unul dintre răniții în starea cea mai gravă.

Pe durata internării la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” pacientul a beneficiat de cel mai modern și mai complex tratament la nivel mondial destinat arsurilor pulmonare grave: oxigenarea totală extra-corporeală cu membrană (ECMO) timp de 10 zile, a explicat managerul spitalului, Șerban Bubenek.

În această perioadă plămânii pacientului au fost puși în repaus și s-au vindecat total, timp în care rănitul a beneficiat de terapie intensivă multiorgan.

Pacientul a fost îndrumat către o clinică de specialitate pentru continuarea fiziokinetoterapiei.

Astfel, la București mai rămâne internat un singur rănit în incendiul din Colectiv. Acesta se află la Spitalul Floreasca și este în stare critică, potrivit celei mai recente raportări a Ministerului Sănătății.

În spitalele din străinătate, care au preluat 39 de răniți., se mai află internați 17 dintre aceștia, toți în stare stabilă, astfel: în Austria – două persoane, în Belgia – șapte, în Olanda – o persoană, în Germania – trei persoane, dintre care un cetățean german, în Marea Britanie – trei persoane – și în Israel – o persoană.

În urma incendiului din data de 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate. Inițial au fost internați în spitalele Capitalei 147 dintre răniții din Colectiv.