ULTRAJ. Polițist rutier, călcat intenționat cu mașina de un șofer Bolt. Șoferul violent a fost prins după o urmărire ca în filme

ULTRAJ. Polițist rutier, călcat intenționat cu mașina de un șofer Bolt. Șoferul violent a fost prins după o urmărire ca în filme
După ce l-a acroșat pe polițistul rutier, șoferul a pierdut controlul asupra mașinii și a provocat un accident
Publicat: 30/05/2020, 11:17

Un polițist rutier din București a fost rănit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce un șofer care conducea o mașină care aparține unei firme care livrează mâncare la domiciliu l-a lovit cu mașina, în mod intenționat, după ce a fost oprit de un echipaj al Brigăzii Rutiere, pe Șoseaua Ștefan cel Mare.

Potrivit anchetatorilor, vineri noapte, polițistul i-a făcut semn să tragă pe dreapta unui șofer care conducea un autoturism inscripționat cu sigla firmei Bolt, după ce aparatul radar indicase faptul că avcesta depășise viteza legală.

Inițial, bărbatul de la volan a tras pe dreapta, însă în momentul în care agentul de circulația i-a cerut documetele, individul a refuzat și a început să-l înjure.

Potrivit anchetatorilor, polițistul ar fi încercat atunci să-l scoată din mașină, însă bărbatul aflat la volan a opus rezistență și a demarat în trombă, moment în care l-a acroșat pe polițist, care a fost trântit la pământ.

Șoferul care l-a lovit pe polițist, prins după ce a intrat cu mașina în schela unui bloc aflat în reabilitare

Colegii acestuia au plecat imediat pe urmele fugarului și a urmat o urmărire ca în filme, care s-a sfârșit repede după ce șoferul agresiv a intrat cu autoturismul în schela unui bloc aflat în reabilitare în zona Perla.

Între timp, polițistul rănit a primit ajutor medical de la medicii Serviciul de Ambulanță, însă, ușor rănit, acesta a refuzat să meargă la spital.

Potrivit Brigăzii de Poliție Rutieră, bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri. În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 41 de ani.

Dosarul a fost preluat de procurorii  Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, care au deschis un dosar pentru infracțiunea de ultraj.

La începutul lui august 2015, Poliția Capitalei a fost zguduită de un incident extrem de grav, soldat cu moartea polițistului rutier Gheorghe Ionescu, poreclit Dulăul. Ca și în cazul agentului lovit cu mașina pe Șoseaua Ștefan cel Mare, Dulăul a tras pe drepta o mașină de teren, al cărei șofer, un om de afaceri turc, a plecat cu demaraj. Agentul s-a agățat de autoturism, însă a fost grav rănit și a decedat, ulterior, la spital.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult