Un angajat al TVR Târgu-Mureș s-a sinucis în urmă cu câteva zile, în locuința sa. Președinte sindicat: S-a sinucis și din cauza procesului de evaluare a personalului din TVR

Un angajat al TVR Târgu-Mureș s-a sinucis în urmă cu câteva zile, în locuința sa. Președinte sindicat: S-a sinucis și din cauza procesului de evaluare a personalului din TVR
Publicat: 15/12/2012, 12:09
Actualizat: 25/03/2019, 22:41

Un angajat al TVR Târgu-Mureș s-a sinucis în urmă cu câteva zile, în locuința sa, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse din Societatea Română de Televiziune (SRTV), care au spus că acesta avea probleme personale.

Potrivit surselor citate, numele persoanei care s-a sinucis este Nagy Jozsef. Acesta făcea parte din personalul tehnico-administrativ al TVR Târgu-Mureș și era din localitatea Ogra, județul Mureș.

Bărbatul s-ar fi sinucis vineri, 7 decembrie, și ar fi fost înmormântat luni, 10 decembrie. Sursele citate susțin că bărbatul respectiv se afla în proces de divorț.

Sinuciderea angajatului din TVR nu ar fi avut legătură cu evaluările de personal care s-au desfășurat de curând în Televiziunea Română, la care acesta a obținut 84 de puncte din 100, mai spun sursele citate.

Ion Popescu, președintele Confederației Sindicale Naționale Meridian, la care este afiliat sindicatul din Televiziunea Română, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că persoana care s-a sinucis avea 54 de ani. Popescu a spus că este posibil ca persoana respectivă să fi avut și probleme personale, însă a precizat și faptul că bărbatul s-ar fi sinucis din cauza presiunilor resimțite ca urmare a procesului de evaluare de personal din TVR, în urma căruia se vor face disponibilizări colective.

Contactați, vineri, de MEDIAFAX, reprezentanții TVR au declarat că decesul angajatului TVR s-a produs înaintea afișării rezultatelor procesului selecției de personal.

„Regretăm gestul și moartea colegului nostru și suntem alături de familia acestuia. Respectăm durerea și intimitatea familiei și îi rugăm și pe reprezentanții mass-media să facă același lucru și să nu transforme această tragedie într-un subiect de presă. Decesul colegului nostru a survenit înaintea afișării rezultatelor procesului selecției de personal. Speculațiile conform cărora gestul fostului nostru coleg ar avea legătură cu procesul de selecție de personal care se desfășoară în această perioadă sunt nefondate”, au mai spus reprezentanții TVR.

Procesul de selecție a personalului din SRTv în vederea stabilirii ordinii de prioritate la concedierea colectivă s-a încheiat, iar marți, 11 decembrie, au fost afișate rezultatele. Eventualele contestații pot fi depuse de salariații SRTv până vineri, 14 decembrie. Rezultatele finale ale selecției de personal, după soluționarea eventualelor contestații, vor fi afișate în data de 21 decembrie.

Societatea Română de Televiziune este în prezent în plin proces de restructurare. Noul Consiliu de Administrație al Societății Române de Televiziune a decis, pe 29 octombrie, să continue restructurarea TVR (demarată de fostul CA al televiziunii publice, condus tot de Claudiu Săftoiu) și a aprobat documentele privind procesul de selecție a personalului Televiziunii Române, în urma căruia vor rămâne 2.395 de locuri de muncă.

Un număr total de 309 locuri de muncă nu sunt afectate de procesul de restructurare din Televiziunea Română, la sfârșitul căruia TVR va avea un număr de 2.395 de angajați, dintr-un total actual de 3.235 salariați.

TVR are o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum a declarat Claudiu Săftoiu, într-un interviu acordat agenției MEDIAFAX în 10 august.

Conducerea TVR a trebuit să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administrație al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal și plata datoriilor fiscale în șase luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Exclusiv. Mario Fresh, ipostaze rare! Ce i-a făcut Alexiei Eram
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai