Un asistent medical din Craiova a murit de Covid-19, în timp ce se afla cu familia la mare

Redactor:
Dragos Tanase
Un asistent medical din Craiova a murit de Covid-19, în timp ce se afla cu familia la mare
Un asistent medical din Craiova a murit de Covid-19 (FOTO: Pixabay / caracter ilustrativ)

Florin Cazacu, un asistent medical la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, județul Dolj, se afla în concediu la mare împreună cu soţia şi cei doi copii, când a început să se simtă rău. Bărbatul a fost testat pozitiv şi imediat a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Imediat după internarea sa , au fost testaţi atât soţia, cât şi cei doi copii, rezultatele testelor fiind pozitive în cazul tuturor.

Soția bărbatului, Lavinia Cazacu, și ea asistent medical la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, a hotărât să-şi ia copiii şi să vină acasă.

După o zi de spitalizare, cei trei s-au izolat la domiciliu şi au aşteptat veşti bune de la Constanţa, dar din nefericire lucrurile au luat o întorsătură tragică, potrivit Adevărul.

Florin Cazacu a stat internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa până pe data de 18 iulie, când s-a înregistrat decesul. Diagnostic: infecţie Covid 19, formă severă.

După deces, familia asistentului medical a fost din nou testată, iar singurul rămas pozitiv a fost fiul cel mare.

Un alt cadru medical din România, răpus de coronavirus: „O nouă victimă a virusului ucigaș”

Un asistent medical, în vârstă de 49 de ani, din judeţul Vrancea a fost răpus de coronavirus. Bărbatul, care lucra la spitalul din Vidra, era liderul filialei locale a Federaţiei Sanitas.

Asistentul medical Ionică Potop  a decedat sâmbătă. Acesta fusese internat în spital, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid.

Decesul a fost anunţat pe Facebook de colegii asistentului medical de la Federaţia Sanitas.

„Cu imensă tristeţe aducem un ultim omagiu colegului nostru IONICĂ TAFTĂ POTOP, asistent medical şi lider SANITAS la Spitalul N.N.Săveanu din Vidra, judeţul Vrancea. Ionică este, din nefericire, o nouă victimă a virusului ucigaş”, scrie în mesajul de condoleanţe al Sanitas.

Mesajul unei asistente medicale pentru cei care refuză să poarte mască: „Lumea mai şi moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viaţă? Pentru că aşa vrei tu?“

O asistentă medicală de la Secția de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba, Marcela Vîlcan, îi îndeamnă pe români să poarte mască de protecție, pentru că „e doar o bucăţică de material care are rolul de a proteja”.

Asistenta tratează bolnavi de COVID-19, altfel că e nevoită să poarte echipament special, inclusiv mască, timp de cel puţin 8 ore în fiecare zi. Într-un mesaj postat pe Facebook, femeia spune că masca trebuie purtată ”din respect, grijă şi compasiune pentru cei din jur” şi că purtarea acesteia nu produce nici hipoxie.

„Nu am crezut vreodată că o mască poate fi mărul discordiei unei întregi națiuni. Serios? E doar o bucățică de material care are rolul de a proteja, pe care în primul rând, din respect, grijă și compasiune pentru cei din jurul tău trebuie să o porți atunci când intri în magazin să îți cumperi pâinea sau când stai la rând să îți plătești factura la Electrica. Dacă o poartă și cel din apropierea ta înseamnă că ieșiți amândoi din acea incintă la fel cum ați intrat, adică, sănătoși. Asta înseamnă că îți pasă! Relaxați-vă! Nu vă produce nici o hipoxie! O port cel puțin 8 ore/zi, de 5 luni de zile și încă sinapsele neuronale funcționează iar dacă mai moare câte un neuron, este din cu totul alte motive . O poartă chirurgii, de-o viață, dar nu am cunoscut vreunul care să sufere de hipoxie din această cauză. La fel, nu am crezut că „statul bot în bot” este hobby național. Serios? Adică ce poate fi plăcut în a mirosi respirația celui de lângă tine? Conspirație.. Hmmm. .. Ce să conspire? Cum să ne ia sărăcia???”, scrie Marcela Vîlcan pe Facebook.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
Sfântul Dumitru 2020: Sărbătoare mare astăzi în calendarul ortodox! Ce trebuie să faci?
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu...
Inchide