Un bărbat a murit în Spitalul „Bagdasar Arseni” infectat cu o bacterie instraspitalicească

Un bărbat a murit în Spitalul „Bagdasar Arseni infectat cu o bacterie instraspitalicească
Publicat: 08/03/2017, 17:10
Actualizat: 08/03/2017, 19:53

Aurelian Iosifescu fusese internat la Spitalul „Bagdasar Arseni” pentru afecțiuni la coloană, după ce, în timp ce își ajuta un vecin, a căzut în cap de la mai bine de doi metri și jumătate înălțime, din remorca unui tractor.

Soția bărbatului a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că și-a dus soțul la spitalul din Câmpulung, unde s-a constatat că are vertebrale tasate, fiind trimis la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde a fost operat de urgență.

Operația la coloană a decurs bine, iar Doinița Iosifescu, soția lui Aurelian, a crezut că recuperarea va fi rapidă. Bărbatul a început, însă, să facă febră și diaree, semne ale unei infecții puternice.

„Împlinea 47 de ani pe 24 martie. Pe 19 februarie a murit. L-am dus la spital la Câmpulung și aici au zis că nu e de competența lor și l-au trimis la București. Tot timpul a fost conștient. Și înainte să moară. El a ieșit cu bine din operație și după două zile a început să facă febră. Am întrebat ce are. Nu îmi spunea nimeni nimic. Am tot spus că dacă trebuie vreun medicament și nu există în spital, fac rost și îl aduc. Personalul medical mi-a zis că nu trebuie nimic, că are tot ce trebuie acolo”, a declarat Doinița Iosifescu pentru MEDIAFAX.

Timp de cinci săptămâni Doinița Iosifescu a stat lângă patul în care se afla soțul ei.

„O lună a făcut febră. I-am întrebat pe cei de la spital de ce. Au zis continuu că nu știu, nu știu. Când întrebam asistentele cum i-au ieșit analizele, mă pasau la domnul doctor, iar acesta nu stătea niciodată de vorbă cu mine. Spunea: . Cinci săptămâni am stat lângă patul lui, pe scaun. N-am plecat de lângă el. Niciodată nu m-am gândit că plec din spital fără el în viață. Pe 18 februarie soțul meu s-a simțit rău. I-am anunțat pe medici. Au venit după un timp, când au vrut ei. Asta s-a întâmplat la Bagdasar Arseni, pe secția de Neurochirurgie, etajul 8. Apoi, când l-au băgat la Terapie Intensivă mi-au spus că a făcut șoc septic. De la ce? Nu a spus nimeni nimic. Cred că bacterie a fost, că șoc septic nu făcea de la operație. În spital se făcea curățenie, dar pereții erau murdari. Nu știu ce să cred. Medicii n-au vrut să vorbească cu noi. Repet, doar medicul care l-a băgat la ATI, cel care era de gardă, ne-a zis că e posibil să fie vorba de șoc septic. Atât. Am încercat să îl mai întreb ceva și a plecat”, a afirmat femeia.

Aceasta a adăugat că a vorbit cu soțul său până în ultima zi fără să știe de ce suferea.

„Ultima dată am vorbit cu el când era la Terapie Intensivă, la ora 9.30, când mi s-a dat voie să intru. Mi-a zis să am grijă de mine, că mă iubește, iar eu i-am spus să lupte, că suntem alături de el. Mi-a promis că o să lupte. Au fost ultimele lui cuvinte. La ora 15 m-au sunat și m-au chemat la el. Murise deja. În ultima săptămână nu mai făcuse temperatură. Noi vorbeam despre orice. Spunea că dacă nu o să mai poată să mai meargă, nu e nicio problemă pentru el. Era foarte optimist. Așteptam să ne mute sus, la Recuperări. Apoi, să mergem acasă. Eram convinsă că o să vină la Boteni viu. El a fost șofer de TIR, apoi de basculantă. Era sănătos. În fiecare an făcea analizele. Nu pot să cred. Nu dau spitalul în judecată, că nu am bani, dar aș vrea să nu mai moară și alții, mai ales tineret. Atât mai vreau”, a spus Doinița Iosifescu.

Mama lui Aurelian, Cornelia Iosifescu, în vârstă de 77 de ani, este de neconsolat, după ce, în urmă cu două luni și-a pierdut și soțul.

„Cu o duminică înainte să moară fusesem la el și era foarte bine. Vorbea, își mișca gâtul… Nu mă gândeam la o așa tragedie. Cumplit. După ce că eram terminată după moartea tatălui său, de acum două luni, mi-a mai venit și necazul ăsta ca un trăsnet. Își revenise repede după operație. Am vorbit cu el și la telefon. Spunea că e bine. Soțul meu a avut mari probleme. M-am dus pe jos la dispensarul din localitate. Am adus medicul din comună, i-a dat tratament și a mai trăit zece ani. Pe băiatul meu nu l-au salvat”, a povestit, plângând, mama bărbatului care a murit în spital.

Lori Bădescu, cumnatul bărbatului decedat, dă vina pe sistemul medical pentru tragedia din familia sa.

„Eu zic că sistemul e de vină. Citind fișa, în dimineața zilei de 18 februarie era cooperant, conștient, stabil neurologic. În decurs de 12 ore era trecut decedat. El era optimist, luptător. Nu îmi explic. Dacă se înrăutățea situația și suferea câteva zile la rând, înțelegeam, dar dacă în dimineața zilei de 18 ești bine, cum pe 19 dimineața nu mai ești? Ce așteptări să avem de la spital? Au mai fost cazuri în care nu s-a găsit rezolvare pentru cei care au suferit. Așa se întâmplă la noi. Rezolvările sunt pentru cei care sunt acolo, în domeniu. Pe el nu o să-l mai aducă nimeni înapoi. Dacă mai putem face ceva, e să nu mai moară alții în spital”, a spus, la rândul său, Lori Bădescu.

Potrivit certificatului constatator al decesului, una dintre cauze a fost infectarea cu clastridium difficile.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, dr. Florin Bica, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în conformitate cu normele în vigoare, toate informațiile privind starea pacientului sunt confidențiale, astfel încât nu poate prezenta situația completă a pacientului fără acordul familiei.

„Menționăm faptul că probele biologice recoltate pacientului I.A. și analizate la Institutul , pe perioada internării, NU au confirmat prezența bacteriei Clostridium Difficille”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

Aurelian Iosifescu era singurul întreținător al familiei, soția și cei doi copii ai lor, în vârstă de 19 și 21 de ani, nemaiavând acum niciun venit, motiv pentru care nu își pot angaja un avocat care să îi reprezinte în fața instanței, într-un eventual proces împotriva spitalului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii