Un bărbat din Târgoviște s-a prezentat băut la examenul auto, pentru a-și recupera permisul auto! Îi fusese suspendat, tot pentru consum de alcool

Un bărbat din Târgoviște s-a prezentat băut la examenul auto, pentru a-și recupera permisul auto! Îi fusese suspendat, tot pentru consum de alcool
Un bărbat din Târgoviște s-a prezentat băut la examenul auto
Publicat: 12/08/2020, 16:31
Actualizat: 12/08/2020, 16:49

Un bărbat de 40 de ani din Târgoviște s-a prezentat băut, miercuri, la examenul auto pe care îl susţinea pentru a-și recupera permisul de conducere a fost prins beat. De altfel, îi fusese suspendat tot pentru consum de alcool. Acum avea 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Bărbatul, fost şofer profesionist, le-a spus agenţilor că a băut aseară, fără măsură, dar se credea capabil să conducă astăzi fără probleme.

„Am băut aseară, cât să ştiu eu că am băut? Mult? Da! (…) Am băut câtă apă curge pe aici! Dacă mi l-a luat beat, tot beat îl luam înapoi!”, le-a declarat bărbatul jurnaliștilor.

În această dimineață, s-a întâlnit cu instructorul auto cu maşina căruia urma să susţină examenul pentru a-şi redobândi permisul auto, dar acesta susține că nu a realizat situația elevului său, pentru că purta mască de protecție.

”Cu masca pe faţă, de unde să îl simt eu că e beat?! Eu mască, el mască. Nu aveam de unde să îmi dau seama. Păstram distanța socială. Dacă știam că e băut, nu îl mai lăsăm să dea (examenul-n.r.)”, a declarat instructorul Valentin Băncilă.

Examinatorului a fost cel care a simțit că elevul care tocmai se urcase la volan mirosea a băutura. L-a pus să tragă pe dreapta, apoi a sunat la 112 şi a cerut ajutor colegilor de la Poliția Rutieră un echipaj de la Rutieră.

”S-a prezentat pentru susţinerea examenului sub influenţa băuturilor alcoolice. Deîndată am solicitat spirjinul colegilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere, pentru efectuarea alcool testului, care a indicat 1,01 mg per litru. Candidatul a fost declarat respins”, a precizat Adrian Silviu Alexandrescu, şef Serviciu Permise de conducere Dâmboviţa, citat de Stirileprotv.ro.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele bărbatului pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi l-au dus la spital pentru a-i preleva probe de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În luna iunie, un alt bărbat, dar din Brăila, s-a prezentat beat criță la examenul auto. „Mirosea puternic a alcool în mașină”

Și un brăilean a mers beat la examenul pentru obținerea permisului auto, în data de 19 iunie! Nu era la prima experiență de conducere, ci vroia să își reobțină permisul pierdut. Situația este gravă pentru că alcoolul la volan provoacă sute de tragedii anual în România.

Poliția Rutieră a informat că, în cursul zilei de vineri, 19 iunie, fost adusă la sediul Poliției o persoană care urma să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere. S-a decis testarea cu aparatul etilotest, după ce s-a constatat faptul că persoana în cauză „emana halenă alcoolică”.

Cum a încercat o tânără să mituiască un polițist, chiar în sala în care dădea examenul auto. După ispravă, femeia s-a ales cu dosar penal

O tânără în vârstă de 31 de ani din Suceava a fost pusă sub control judiciar, anul trecut, timp de 60 de zile, după ce a încercat să mituiască un polițist pentru a da examenul de traseu mai repede.

Femeia a abordat un polițist, ofițer cu funcție de conducere, chiar în incinta Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava, în sala de examinări teoretice. Femeia s-a ales cu dosar penal.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
FMI a redus prognoza de creștere economică pentru România în 2024