Un bărbat din Târgoviște s-a prezentat băut la examenul auto, pentru a-și recupera permisul auto! Îi fusese suspendat, tot pentru consum de alcool

Un bărbat din Târgoviște s-a prezentat băut la examenul auto, pentru a-și recupera permisul auto! Îi fusese suspendat, tot pentru consum de alcool
Un bărbat din Târgoviște s-a prezentat băut la examenul auto
Publicat: 12/08/2020, 16:31
Actualizat: 12/08/2020, 16:49

Un bărbat de 40 de ani din Târgoviște s-a prezentat băut, miercuri, la examenul auto pe care îl susţinea pentru a-și recupera permisul de conducere a fost prins beat. De altfel, îi fusese suspendat tot pentru consum de alcool. Acum avea 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Bărbatul, fost şofer profesionist, le-a spus agenţilor că a băut aseară, fără măsură, dar se credea capabil să conducă astăzi fără probleme.

„Am băut aseară, cât să ştiu eu că am băut? Mult? Da! (…) Am băut câtă apă curge pe aici! Dacă mi l-a luat beat, tot beat îl luam înapoi!”, le-a declarat bărbatul jurnaliștilor.

În această dimineață, s-a întâlnit cu instructorul auto cu maşina căruia urma să susţină examenul pentru a-şi redobândi permisul auto, dar acesta susține că nu a realizat situația elevului său, pentru că purta mască de protecție.

”Cu masca pe faţă, de unde să îl simt eu că e beat?! Eu mască, el mască. Nu aveam de unde să îmi dau seama. Păstram distanța socială. Dacă știam că e băut, nu îl mai lăsăm să dea (examenul-n.r.)”, a declarat instructorul Valentin Băncilă.

Examinatorului a fost cel care a simțit că elevul care tocmai se urcase la volan mirosea a băutura. L-a pus să tragă pe dreapta, apoi a sunat la 112 şi a cerut ajutor colegilor de la Poliția Rutieră un echipaj de la Rutieră.

”S-a prezentat pentru susţinerea examenului sub influenţa băuturilor alcoolice. Deîndată am solicitat spirjinul colegilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere, pentru efectuarea alcool testului, care a indicat 1,01 mg per litru. Candidatul a fost declarat respins”, a precizat Adrian Silviu Alexandrescu, şef Serviciu Permise de conducere Dâmboviţa, citat de Stirileprotv.ro.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele bărbatului pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi l-au dus la spital pentru a-i preleva probe de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În luna iunie, un alt bărbat, dar din Brăila, s-a prezentat beat criță la examenul auto. „Mirosea puternic a alcool în mașină”

Și un brăilean a mers beat la examenul pentru obținerea permisului auto, în data de 19 iunie! Nu era la prima experiență de conducere, ci vroia să își reobțină permisul pierdut. Situația este gravă pentru că alcoolul la volan provoacă sute de tragedii anual în România.

Poliția Rutieră a informat că, în cursul zilei de vineri, 19 iunie, fost adusă la sediul Poliției o persoană care urma să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere. S-a decis testarea cu aparatul etilotest, după ce s-a constatat faptul că persoana în cauză „emana halenă alcoolică”.

Cum a încercat o tânără să mituiască un polițist, chiar în sala în care dădea examenul auto. După ispravă, femeia s-a ales cu dosar penal

O tânără în vârstă de 31 de ani din Suceava a fost pusă sub control judiciar, anul trecut, timp de 60 de zile, după ce a încercat să mituiască un polițist pentru a da examenul de traseu mai repede.

Femeia a abordat un polițist, ofițer cu funcție de conducere, chiar în incinta Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava, în sala de examinări teoretice. Femeia s-a ales cu dosar penal.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase