Un bebeluș a fost resuscitat în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, în Suceava

Un bebeluș a fost resuscitat în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, în Suceava
Un bebeluș a fost resuscitat în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, în Suceava / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 31/01/2021, 17:57
Actualizat: 06/04/2021, 15:07

Un bebeluş a fost resuscitat în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, în Suceava. Acesta a fost readus la viaţă, dar starea sa este foarte gravă, potrivit medicilor.

Bebelușul are 6 săptămâni

Bebelușul de 6 săptămâni a fost adus, astăzi, de părinţi, naşi şi familie la biserica „Constantin şi Elena” din Suceava pentru a fi botezat.

Atunci când bebeluşul urma să fie botezat efectiv, respectiv udat cu apa din cristelniţă, preotul l-a scufundat, aşa cum este obiceiul, de mai multe ori în apă, astfel că acesta a aspirat foarte multă apă.

Conform unor surse din cadrul Bisericii, bebelușul a plâns atunci când a fost scos din cristelniţă, iar probeleme au apărut în momentul în care preotul îl dădea cu mir.

Familia copilului s-a speriat în momentul în care acesta nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, după ce a fost scos de preot din cristelniţă. Speriaţi, oamenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD. La sosirea medicilor, bebeluşul era în stop cardio-respirator, astfel că medicii au fost nevoiţi să îl resusciteze.

Resuscitat în biserică

În urma a câteva minute de manevre de resuscitare, medicii au reuşit să facă inima copilului să bată din nou, notează obiectivdesuceava.ro.

Acesta a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, acolo unde a fost internat pe Secţia de Terapie Intensivă.

Cu toate că a fost readus la viaţă, medicii spun că minutele în care a fost în stop cardio-respirator şi în acelaşi timp creierul a fost privat de oxigen ar putea lăsa urme grave, în cazul în care bebeluşul va supravieţui. Următoarele ore sunt critice.