Un bolnav internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a ucis alți patru pacienți. Atacatorul era în sevraj etilic / Patru dintre răniți, aduși la București / Directorul unității: S-a întâmplat extrem de rapid / Pintea: Am pornit spre Săpoca

Publicat: 18/08/2019, 16:28

Toți pacienții de la Spitalul de Psihiatrie din Buzău au fost internați în unitățile din București

Toți cei nouă pacienți de la Spitalul de Psihiatrie din Buzău au fost transferați în unitățile din București, arată Ministerul Sănătății. Aceștia au traumatisme cranio-cerebrale după ce au fost atacați de un bolnav cu un stativ de perfuzii.

Citește continuarea…

Noi detalii din timpul atacului de la spitalul din Buzău: Agresorul a fugit pe geam

Noi detalii din timpul atacului din noaptea de sâmbătă spre duminică de la Spitalul de Psihiatrie din Buzău, în urma căruia 4 persoane au murit și 9 au fost rănite, sunt dezvăluite de directorul unității medicale. Potrivit acestuia, agresorul ar fi fugit pe geam.

Citește continuarea…

Pintea: La dispoziția premierului, am pornit la Săpoca. Suntem alături de familiile îndurerate

Ministrul Sorina Pintea a anunțat că, la dispoziția premierului Viorica Dăncilă, a pornit spre Spitalul de Psihiatrie din Buzău pentru a coordona ancheta internă după ce patru persoane au murit și mai multe au fost rănite grav de un pacient, care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

Citește continuarea…

Barbu, președinte Asociația Pacienților, despre cazul Săpoca: Este suspiciune de malpraxis medical

Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, a declarat pentru MEDIAFAX că în cazul de la Săpoca putem vorbi de suspiciuni de malpraxis, deoarece pacientul agresiv a fost evaluat sumar și exista riscul să dezvolte crize. Spitalele de psihiatrie sunt un dezastru, spune Barbu.

Citește continuarea…

Patru pacienți din Săpoca, internați în Capitală cu traumatisme cranio-cerebrale. Unul, în stare gravă

Până în prezent, patru pacienți de la Spitalul de Psihiatrie din Buzău au fost ajuns în spitalele din Capitală, toți având traumatisme cranio-cerebrale, arată Ministerul Sănătății, Dintre aceștia, unul este în stare gravă, fiind intubat.

La Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din Capitală au fost transferați de la Spitalul de Psihiatrie din Buzău, pana in acest moment, doi pacienți, potrivit Ministerului Sănătății:

– O pacientă în vârstă 83 ani, cu un traumatism cranio-cerebral cu hematom subdural. Femeia este conștientă, i se fac investigatii, iar în prezent medicii apreciază că nu trebuie supusă unei intervenții chirurgicale.

– Un bărbat, în vârstă de 60 ani, tot cu traumatism cranio-cerebral cu fractură frontală cu înfundate și hematom. Și el este conștient și este supus investigațiilor.

De asemenea, la Spitalul de Urgență Floreasca a fost transferat până în prezent primul pacient care are traumatism cranio-cerebral și facial grav, acesta fiind intubat. Pacientul este internat la secția de Terapie Intensivă – politraumatisme.

„Si la Spitalul Universitar a ajuns o pacientă în vârstă de 80 de ani cu traumatism cranio-cerebral, care este în investigatii suplimentare si care va suferi o intervenție chirurgicală”, arată Ministerul Sănătății.

Sursa citată mai informează că au ajuns doi pacienti și la Spitalul „Sf. Pantelimon”, fiind vorba de un bărbat de 70 de ani și o femeie de 60 de ani. Bărbatul este în stare gravă, în comă profundă, cu hematoame intracraniene și fractură de mandibulă. Femeia este conștientă, tot cu hematom intracranian și fractură zigomatică (osul zigomatic formează proeminența pometului obrazului, n.r.)

Patru persoane au murit după ce un bolnav a atacat cu un stativ de perfuzii pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău. Bărbatul a rănit și mai multe persoane.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienții, a fost internat cu sevraj etilic. Atacatorul s-a luptat cu polițiștii până a fost imobilizat.

Ministerul Sănătății a anunțat că 9 pacienți răniți vor fi preluați și transportați la spitale din București: 2 – la Spitalul de Urgență Floreasca, 2 – la Spitalul Universitar de Urgență București , 2 – la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon și 3 – la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni.

Colegiul Medicilor Buzău anunță că se va autosesiza în cazul Săpoca: Este dificil să apreciem

Președintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie, a declarat pentru MEDIAFAX că instituția se va sesiza în privința tragediei de la Spitalul de Psihiatrie, însă trebuie analizate informațiile pentru a vedea cauzele, menționând că numărul supraveghetorilor este mic, iar consecințele deja se văd.

Citește continuarea…

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău: Urmează să se stabilească dacă autorul avea discernământ

Bărbatul de 38 de ani care a omorât 4 pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău și a rănit alți 9 va fi internat pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul comiterii faptelor, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Citește continuarea…

IPJ Buzău anunță că apelul la 112 a fost efectuat de medicii Spitalului de Psihiatrie

Reprezentanții IPJ Buzău informează că apelul la 112 care anunța atacul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a fost efectuat de cadrele medicale, iar echipajul de poliție care se afla în apropierea instituției cu alt caz l-au prins pe pacientul agresiv.

Citește continuarea…

Sanitas Săpoca: E inadmisibil ca o asistentă,un instructor, o infirmieră să supravegheze 70 pacienți

Membrii sindicatului Sanitas Săpoca spun, după ce un pacient a atacat bolnavii la Spitalul de Psihiatrie din Buzău, că numărul personalului medical este insuficient, deși au alertat autoritățile în nenumărate cazuri.

Citește continuarea…

Procuror, despre atacul de la Spitalul Săpoca: Bărbatul nu a fost audiat, e în sevraj, sedat și păzit

Bărbatul de 38 de ani care a omorât patru pacienți și a rănit alți nouă la Spitalul Săpoca din Buzău nu a fost încă audiat, fiind în spital, sub tratament și pază, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Citește continuarea…

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a trimis Corpul de Control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Citește continuarea…

Directorul Spitalului Săpoca: O asistentă era la doi metri, s-a întâmplat extrem de rapid

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, unde un bolnav a omorât patru pacienți și a rănit alți nouă, susține că una dintre asistentele care era de serviciu era la doar doi metri de saloanele în care a avut loc agresiunea și că faptele s-au derulat extrem de rapid.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, Viorica Mihalașcu, susține că bărbatul de 38 de ani, care a atacat și a făcut 13 victime printre pacienții spitalului, fusese internat cu o patologie etanolică în noaptea de 15 spre 16 august. El a fost internat într-un salon cu supraveghere normală, nu într-un salon cu supraveghere continuă, pentru că simptomatolgia pe care a prezentat-o nu prevestea o astfel de evoluție.

Directorul susține că în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când a avut loc agresiunea, erau de serviciu medicul de gardă, șapte asistente medicale, trei infirmiere și doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculoși, care deservesc în principal sectorul de supraveghere continuă.

„Cadrele medicale erau în zonă, dar s-a întâmplat atât de repede încât nu au avut posibilitatea să intervină. Era medicul de gardă, șapte asistente medicale, trei infirmiere și doi muncitori supraveghere bolnavi psihic periculoși. Avem si doi paznici, dar erau la poartă și în curte”, a spus, pentru MEDIAFAX, Viorica Mihalașcu.

Aceasta susține că una dintre asistente era în apropierea saloanelor în acre a avut loc agresiunea.

„Una dintre asistente se afla la aproximativ doi metri de saloane. În momentul în care și-a dat seama că este nevoie de intervenție, pentru că lucrurile s-au derulat extrem de repede, deja faptele erau consumate”, a declarat Viorica Mihalașcu.

Ea a precizat bărbat de 38 de ani și-a agresat colegii de salon și femeile dintr-un salon vecin. „În total au fost 13 victime, dintre care trei au decedat la noi la spital și una în UPU a Spitalului Județean. Alte trei victime cu traumatisme cranio-cerebrale majore și șase cu traumatisme cranio-cerrebrale sau faciale minore”, a mai spus directorul spitalului.

Polițiștii care au intervenit l-au prins pe atacator la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, și a existat o luptă cu forțele de ordine până când a fost imobilizat. Acum, agresorul este în custodia Poliției.

Doi răniți de pacientul de la Săpoca, în comă. Sunt duși la București

Două dintre persoanele rănite de bărbatul care a atacat și a omorât mai mulți pacienți la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău sunt în comă și sunt transportate la spitale din București.

Managerul Spitalului de Urgențe Buzău, Claudiu Damian, a declarat că două dintre persoanele rănite de bărbatul care a atacat și a omorât mai mulți pacienți la Spitalul de Psihiatrie Săpoca sunt în comă și sunt transportate la spitale din București.

„La spital (n.r. Spitalul Județean de Urgențe Buzău) au ajuns 10 persoane, dintre care una a decedat. Din cei nouă răniți, doi sunt destul de grav, intubați, în comă, unul a fost deja transferat cu elicopterul iar ceilalți urmeaza să fie transferați la spitalele Floreasca, Universitar și Bagdasar Arsenie. Sunt toți loviți la nivelul capului, doar pe partea stângă (probabil cum dormeau), loviți cu stativul de la perfuzie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean de Urgențe Buzău.

Potrivit unor surse medicale, 9 pacienți răniți vor fi preluați și transportați la spitale din București: 2 – la Spitalul de Urgență Floreasca, 2 – la Spitalul Universitar de Urgență București , 2 – la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon și 3 – la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienții în Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău, a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliției. Acestea au confirmat, pentru MEDIAFAX, că atacatorul s-a luptat cu polițiștii până a fost imobilizat.

Potrivit surselor citate, bărbatul are 38 de ani, este din Săgeata, și s-a internat voluntar pe fondul unei dependențe de alcool.

Polițiștii care au intervenit l-au prins pe atacator la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, și a existat o luptă cu forțele de ordine până când a fost imobilizat.

Bărbatul care a omorât 4 pacienți la Psihiatrie era internat într-un salon cu supraveghere normală

Bărbatul de 38 de ani, care a omorât patru pacienți și a rănit alți nouă, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău, era internat într-un salon cu supraveghere normală. Nimic nu prevestea astfel de probleme, susține conducerea spitalului.

Directorul Spitalului Săpoca din Buzău, Viorica Mihalașcu, susține că bărbatul care a omorât patru pacienți și a rănit alți nouă era internat într-un salon cu supraveghere normală.

„Era internat într-un salon cu supraveghere normală, nu cu supraveghere sporită, întrucât simptomele pe care le prezenta nu prevesteau astfel de probleme”, a spus Viorica Mihalașcu, la Antena 3.

Aceasta a povestit că bărbatul de 38 de ani și-a agresat colegii de salon și pe cei dintr-un salon învecinat. Potrivit directorului, trei pacienți au murit în unitatea medicală, a patra victimă a decedat după ce a fost dusă la la urgențe, trei dintre răniți au traumatisme craniene, iar alți șase au traumatime mai minore.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienții în Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău, a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliției. Acestea au confirmat, pentru MEDIAFAX, că atacatorul s-a luptat cu polițiștii până a fost imobilizat.

Potrivit surselor citate, bărbatul are 38 de ani, este din Săgeata, și s-a internat voluntar pe fondul unei dependențe de alcool.

Polițiștii care au intervenit l-au prins pe atacator la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, și a existat o luptă cu forțele de ordine până când a fost imobilizat.

Atacatorul din spital era în sevraj etilic/ Două dintre victime aduse la București

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienții în Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău, a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliției. Acestea au confirmat, pentru MEDIAFAX, că atacatorul s-a luptat cu polițiștii până a fost imobilizat.

Potrivit surselor citate, bărbatul are 38 de ani, este din Săgeata, și s-a internat voluntar pe fondul unei dependențe de alcool.

Noaptea trecută bărbatul a făcut o criză de sevraj, el nefiind cunoscut anterior cu vreun cazier judiciar sau probleme psihiatrice.

Polițiștii care au intervenit l-au prins pe atacator la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, și a existat o luptă cu forțele de ordine până când a fost imobilizat.

Patru oameni au murit și nouă au fost răniți în spital. Două dintre victime au fost transportate cu elicopterul la București, starea lor fiind gravă.

Știrea inițială. Potrivit polițiștilor, în această dimineață, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliție, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului.

De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulți pacienți internați în spital, au mai informat polițiștii.

„Din verificări a rezultat că este vorba despre un bărbat de 38 de ani din Săgeata care se internase voluntar. Patru dintre victime au decedat, iar alte 9 au fost transportate la Spitalul Județean pentru îngrijiri medicale”, susține IPJ Buzău.

Ancheta este în desfășurare la spital, fiind coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Foto: Google Street View

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Statele Unite ale Americii pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru...