• Publicat:
Știri

Un bucătar de pe fregata Mărăști s-a înecat în mare. Bărbatul a mers la pescuit de melci

Un bucătar de pe fregata Mărăști s-a înecat în mare. Bărbatul a mers la pescuit de melci
Un militar de pe fregata Mărăști a murit, miercuri, înecat în mare, după ce a mers la pescuit de rapană (melci de mare) în zona Pescărie Năvodari. Militarul era căsătorit și avea o fetiță de cinci ani.

Pompierii militari au fost solicitați, miercuri la prânz, să intervină pentru salvarea unui tânăr, posibil înecat, în zona Pescărie Năvodari.

„Prin apel la 112 am fost solicitați să intervenim la o persoană posibil înecată, pe digul de sud Năvodari. Intervin colegii din cadrul Stației Midia cu o autospecială cu modul de prim ajutor. Persoanei i se aplică protocolul de resuscitare”, au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.

În ciuda eforturilor cadrelor medicale, viața bărbatului nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul.

Ulterior s-a stabilit că acesta avea 33 de ani și era bucătar pe o navă a Forțelor Navale Române – fregata Mărășești.

Primele date arată că tânărul a murit după ce s-ar fi scufundat pentru a culege rapană.

Cazul este în prezent cercetat de Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, fiind deschis un dosar de cercetare penală, sub coordonarea Parchetului Militar Constanța.

Potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, bărbatul fusese angajat ca bucătar pe fregata Mărășești în anul 2006, iar în 2011 a participat la misiunea „Active Endeavour” în Marea Mediterană, la bordul fregatei Regina Maria.

Era căsătorit și avea o fetiță de cinci ani.

În momentul producerii accidentului, el se afla în timpul liber.

 

Tags:
Inchide