Un bunic de 70 de ani din Cluj a primit „un telefon de la ambasada României din Londra”. Prezența de spirit l-a scos dintr-o situație complicată

Publicat: 04/08/2015, 10:37

În 20iunie, la ora 12:00, un bărbat de 70 deani, dinCluj-Napoca, a sesizat Poliția municipiuluiCluj-Napoca cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni.

„Victima ar fi fost contactată telefonic de către un bărbat care s-a recomandat ‘funcționar al ambasadei’ și care i-a solicitat bani pentru a-i ajuta fiul. Apelantul a invocat că fiul acestuia ar fi cauzat unaccidentde circulație înLondra, în urma căruia ofemeiear fidecedat, iar fetița acesteia ar fi fost rănită grav. Totodată, i s-a adus la cunoștință că fiul acestuia va fi judecat în libertate, dacă va plăti cauțiunea în valoare de 6.000 de lei.

Victima a sesizat poliția imediat după ce ar fi pus banii înconturileindicate, astfel polițiștii au reușit identificarea persoanelor implicate și blocarea unuitransferbancar de aproximativ 1.600 de lei. De asemenea, au ridicat circa 1.300 de lei de la persoana care a reușit să scoată banii dincont”, a precizat purtătorul de cuvânt alIPJ Cluj, SimonaVîrci.

Polițiștii au stabilit că autorii înșelăciunii sunt două femei, din Galați și Piatra Neamț, și un bărbat, în prezent încarcerat înpenitenciar, scrie stiridecluj.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase