Un cadou neașteptat de Crăciun pentru tânăra din Buzău care a returnat un portofel cu 1.000 lei

Un cadou neașteptat de Crăciun pentru tânăra din Buzău care a returnat un portofel cu 1.000 lei
Publicat: 09/12/2014, 18:31

Tânăra de etnie romă, din localitatea buzoiană Berca, mamă a doi copii – o fetiță în vârstă de un an și un băiat de patru ani – a găsit pe stradă, în luna aprilie, un portofel cu aproape 1.000 de lei și cu acte, pe care l-a predat Poliției. Ea spunea atunci că niciodată în viața ei nu a văzut atât de mulți bani și că niciun moment nu s-a gândit că și i-ar putea însuși.

În urma gestului său, sute de persoane sau organizații i-au sărit în ajutor, oferindu-i bani, materiale de construcții pentru a-și ridica o casă sau haine pentru cei doi copii.

În luna noiembrie, Asociația „Habitat for Humanity” România a început lucrările pentru construcția unei case pentru Loredana.

Zeci de voluntari din întreaga țară, dar și din străinătate au pus umărul la ridicarea locuinței, printre aceștia aflându-se și membrii trupei Voltaj, care au mers marți la Berca.

„Ne-am hotărât să punem umărul pentru că știm gestul pe care l-a făcut Loredana. Ne gândim că lumea ar trebui să știe că ajutorul poate fi oferit în foarte multe feluri. Nu poți ajuta cu bani sau obiecte, există și acest fel de ajutor și oricine îl poate da. Este pentru prima dată când participă toată formația la o astfel de acțiune, până acum a mai participat doar Călin. Decizia de a ne implica a venit și în ton cu noul nostru single «De la capăt» iar astăzi Voltaj a luat-o de la capăt cu această activitate”, a spus Gabriel Constantin, unul dintre membrii trupei Voltaj, care marți a zugrăvit pereții unui dormitoar al casei în care va locui Loredana.

Valeriu Ionescu, un alt membru al trupei Voltaj, a explicat că se ocupă de finisaje, după ce colegii săi au zugrăvit.

„Eu sunt la finisaje, dau cu o pensulică pe unde n-au dat ei bine cu trafaletul. Nu e greu. Pentru colegii mei care pun parchetul este mai greu. Tatăl meu e constructor, șef de santier, îi calc pe urme se pare, eu sunt acum diriginte de șantier, mai mult cu indicațiile”, a spus Valeriu Ionescu.

Solistul trupei Voltaj, Călin Goia, a pus parchetul în casa Loredanei.

„De mai bine de cinci ani lucrez cu această asociație, îi sprijin cum pot, cu mediatizarea, cu ce putem, ducem vestea pentru ca lumea să afle că se poate face ceva. E o luare de poziție, un exemplu. Am văruit, am dat cu glet, pun parchetul, nu e așa greu. La final vom avea satisfacția că dormitorul este pus de noi”, a afirmat Călin Goia.

Toate lucrările făcute marți au avut loc în prezența Loredanei.

Tânăra locuiește în continuare în casa ei dărăpănată, cu două camere, la marginea localității Berca, alături de cei doi copii ai săi, de părinți, de cei cinci frați și de nepoți, în total 14 oameni. Într-o cameră sunt trei paturi, în timp ce mama Loredanei își așterne o plapumă pe jos pentru a se putea odihni noaptea.

Loredana spune însă că viața i s-a schimbat radical după ce oameni din întreaga țară au reacționat la povestea ei și speră că de Crăciun se va putea muta în noua casă și le va putea împodobi copiilor un brăduț, de care până acum nu s-au putut bucura.

„Le mulțumesc tuturor, nu mă așteptam ca gestul meu din primăvară să aibă așa urmări. Eu spun că trebuie să faci un bine din suflet, nu să aștepți o recompensă. Fiecare ajutor pentru mine a contat, indiferent cât si cum a fost Sper să fie gata căsuța mea pana la Crăciun. E greu acolo unde trăim, într-o cameră mi-a plouat acum. Copiii abia așteaptă să se mute în casa lor nouă. Pe băiat l-am adus aici și i-am spus că va avea dormitorul lui. Era în al nouălea cer, s-a bucurat enorm”, a afirmat Loredana Neagu.

Casa în care va locui tânăra costă 20.000 de euro, are 60 de metri pătrați și este compusă din două camere, un living, baie și bucătărie, fiind construită pe o structură de lemn și un teren oferit cu titlu de cesiune pe durata de viață a clădirii de către Primăria Berca.

„Ne-am apucat de casă la sfârșitul lunii noiembrie, acum suntem la finisaje, sperăm ca până la Crăciun să fie gata, iar Loredana să se poată bucura de tot confortul acestei locuințe. Loredana a fost zi de zi pe șantier și a muncit cu voluntarii. E un suflet minunat, are o educație aparte și valorile ei sunt cele care ne-au făcut pe noi să facem acest pas, să o ajutăm să aibă o casă nouă. Ea ne-a arătat demnitate, cinste și dorința de a munci, valori pe care și noi le promvăm!”, a spus, la rândul său, Loredana Modoran, reprezentant al Asociației „Habitat for Humanity” România.

Aceasta a explicat că materialele de construcție și toți banii folosiți pentru construirea casei au venii din donații – au fost companii care au donat materiale, iar mâna de lucru a fost asigurată de voluntari din companii.

După ce va fi terminată, casa va trebui mobilată și există promisiuni de la oameni care știu povestea Loredanei și care o vor ajuta cu mobilă.

(Serviciul FOTO al MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini)

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ