Un chirurg român stabilit în Franța, mort în timp ce mergea spre serviciu. Bărbatul se deplasa cu bicicleta

Un chirurg român stabilit în Franța, mort în timp ce mergea spre serviciu. Bărbatul se deplasa cu bicicleta
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 04/10/2022, 16:42

Un chirurg român stabilit în Franța, a murit într-un accident de bicicletă deoarece vehiculul său a rămas blocat într-o șină de tramvai, iar doctorul a fost proiectat pe carosabil izbindu-se cu capul de asfalt. 

Un medic chirurg român, în vârstă de 44 de ani, a murit joi, 29 septembrie, după ce a căzut de pe bicicletă într-o stație de tramvai, într-un oraș din sudul Franței.

Chirurgul se afla pe bulevardul Lodeve, în apropiere de stația de tramvai. Medicul a căzut foarte tarte în timp ce se deplasa pe bicicleta ale cărei roți s-au blocat între șinele de tramvai, iar din nefericire, vehiculul său a rămas blocat într-o șină de tramvai, iar doctorul a fost proiectat pe carosabil izbindu-se cu capul de asfalt.

Originar din Pitești, Traian Savu și-a început cariera de medic în Franța, unde a fost apreciat și a ajutat cu pasiune pe oricine.

Bărbatul profesa în cadrul secției de arși a Spitalului Lapeyronie.Românul se îndrepta spre muncă pentru a face de gardă la Spitalul Universitar din Nîmes, atunci când a avut loc cumplita tragedie.

Pentru colegii românului de la secțiade arși a centrului spitalicesc universitar Lapeyronine, a fost un adevărat decesul lui Traian, mai ales că medicul român obișnuia să facă acel traseu în fiecare zi.

Colegii românului, șocați de tragedia petrecută

„A fost un medic dedicat pasionat de chirurgia reconstructivă. Am petrecut sute de ore împreună îngrijind bolnavi, arsuri grave și salvând vieți… A fost un chirurg foarte apreciat de echipa sa”,  spune doctorul Farid Bekara, teribil de întristat de moartea sa.

Traian a lăsat în urmă o soție, asistentă de profesie, și doi copii în vârsta de 2 ani, respectiv 3 luni.

Moartea medicului român confirmă pericolul extrem al locului. Lionel și Sarah au pus un afiș prin care caută martori sau victime ale accidentelor.

„Merg zilnic pe bulevard ca să merg la serviciu și am avut un accident grav la stația de tramvai Arceaux”, explica Lionel.

„Mi s-a prins roata în șină și m-am prăbușit. Martorii au chemat pompierii care m-au dus la camera de urgență de la clinica Beausoleil. Mi-au spus că au fost multe accidente pe acest an. Am o cicatrice pe buză de la accident și mi-am spus că trebuie făcut ceva”.

Împreună cu Sarah au pus afișe din 20 august, pentru a strânge mărturii, potrivit ȘtiriDiaspora.ro.

„Obiectivul a fost să se avertizeze asupra periculozității locului”, explică Lionel. „Am aflat de accident cu mare emoție. Sper să ținem cont de el în viitor. Ne gândim la familia acestui bărbat. Un accident este întotdeauna conjuncția mai multor factori”.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase