Un ciclist din Turul României a accidentat grav un spectator înainte de finalul etapei a doua

Un ciclist din Turul României a accidentat grav un spectator înainte de finalul etapei a doua
Rutierul Răzvan Jugănaru, de la Dinamo Secron, a lovit un spectator cu 50 de metri înainte de linia de sosire a celei de-a doua etape a Turului Ciclist al României, în orașul Deva, iar persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Județean din localitate.
Publicat: 15/02/2012, 09:50
Actualizat: 20/03/2012, 12:56

Rutierul Răzvan Jugănaru, de la Dinamo Secron, a lovit un spectator cu 50 de metri înainte de linia de sosire a celei de-a doua etape a Turului Ciclist al României, în orașul Deva, iar persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Județean din localitate, transmite trimisul MEDIAFAX.

Jugănaru venea în viteză către linia de sosire, într-un pluton din care făceau parte mai mulți sportivi, moment în care un spectator, în vârstă de aproximativ 60 de ani, i-a ieșit brusc în față, pe carosabil, astfel că rutierul nu a mai putut evita impactul.

Răzvan Jugănaru a căzut și el cu bicicleta, moment în care s-a lovit la claviculă și s-a julit la picior, însă va putea continua competiția. Sportivul era în stare de șoc la scurt timp după producerea accidentului. "Nu l-am văzut, am intrat direct în el. M-am speriat îngrozitor, am crezut că a murit, pentru că l-am văzut fără suflare pe jos", a explicat Jugănaru.

Imediat după impact, rutierul s-a ridicat de pe carosabil și a început să strige la persoanele din jur să trimită ambulanța care însoțește caravana Turului Ciclist al României la locul accidentului. După ce a fost asigurat că spectatorul lovit va primi îngrijirile necesare, sportivul, sfătuit de cei din jur, s-a urcat din nou pe bicicletă și a parcurs ultimii metri rămași până la finish.

Persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Județean din Deva, iar medicul Cornel Răileanu, de pe ambulanța Turului României, a explicat că pacientul se afla în "comă neurologică". "L-am dus pe accidentat la spitalul județean din Deva. Diagnosticul prezumtiv este traumatism cranio-cerebral, pacientul fiind în comă neurologică. I se vor face investigații, în primul rând examenul tomografic", a explicat Răileanu, precizând că a ajuns la locul accidentului la două minute după producerea lui deoarece era foarte aproape, cel mai mult durând eliberarea traseului, mai multe mașini din caravană fiind în fața ambulanței.

La intrarea în Deva, caravana s-a confruntat cu probleme mari privind asigurarea siguranței cursei, deoarece Poliția nu a reușit să oprească integral traficul în zonă. Tot atunci, s-a produs și un alt incident, rutierul Marius Stoica, tot de la Dinamo Secron, fiind pe punctul de a fi accidentat de o mașină. (Mediafax)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase