Un consilier din Piedmont vrea ca femeile însărcinate să fie plătite 4.000 de euro ca să nu facă avort

Un consilier din Piedmont vrea ca femeile însărcinate să fie plătite 4.000 de euro ca să nu facă avort
Publicat: 15/04/2022, 12:58

Femeile însărcinate din Piedmont ar putea fi plătite cu 4.000 de euro pentru a nu face întrerupere de sarcină, propune un consilier regional de extremă dreapta, Maurizio Marrone, scrie the Guardian.

Mai exact, el propune ca regiunea din nordul Italiei să ofere 400.000 de euro asociațiilor anti-avort, bani pe care acestea să-i transmită mai departe femeilor însărcinate pentru a le convinge să nu facă avort. „În Piedmont se vor naște cu 100 de copii mai mult, care altfel nu ar fi venit pe lume din cauza dificultăților economice ale mamelor”, a motivat politicianul.

Propunerea a fost condamantă imediat de către un alt consilier din Piedmont, Sarah Disabato, care a acuzat „propagandă anti-avort, deghizată în ajutor pentru femeile care vor să facă întrerupere de sarcină din cauza problemelor economice”.

În 1978, avortul a fost legalizat în Italia, în urma adoptării Legii 194. Însă, femeile au întâmpinat greutăți în momentul în care au vrut să facă întreruperi de sarcină în condiții sigure, din cauza numărului mare de ginecologi care refuză să opereze avorturi. Studiile arată că 7 din 10 medici din Italia refuză să facă întreruperi de sarcină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase