Un consilier local A MINȚIT timp de 4 ani. Ce NU a trecut în declarația de avere

Redactor:
Ioana Sfârlea
Un consilier local A MINȚIT timp de 4 ani. Ce NU a trecut în declarația de avere
Un consilier local din comuna Pianu, județul Alba, acuzat că timp de patru ani nu a trecut în declarația de avere faptul că are patru mașini, a fost trimis în judecată pentru fals în declarații, transmite corespondentul Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au trimis în judecată un consilier local din comuna Pianu, pentru fals în declarații. În cursul anchetei s-a stabilit că alesul local nu a trecut în declarațiile de avere depuse timp de patru ani, că are patru mașini. De asemenea, el nu a declarat situația reală a unui teren intravilan pe care îl are în proprietate.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Voișan Ovidiu Adam pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații în formă continuată, constând în aceea că, în perioada 2014 – 2018, inculpatul, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Pianu, județul Alba, a depus un număr de 5 declarații de avere, înregistrate la Primăria Comunei Pianu, care nu corespund adevărului, în sensul că, în cuprinsul declarațiilor de avere, inculpatul nu a menționat 4 autovehicule care erau în proprietatea sa și a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la un teren intravilan situat în localitatea Pianu de Sus, județul Alba”, a transmis procurorul Octavia Guș, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Dosarul a fost înregistrat, în data de 26 martie, la Judecătoria Sebeș și are ca obiect „falsul în declarații”.

Consilierul local nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei știri.

 

Inchide