Un copil de 11 ani de la un orfelinat, ținut în chinuri groaznice de către asistenții sociali! A stat 14 ore cu o fractură deschisă fără să fie tratat

Un copil de 11 ani de la un orfelinat, ținut în chinuri groaznice de către asistenții sociali! A stat 14 ore cu o fractură deschisă fără să fie tratat
Medicii au stabilit că rana copilului reprezenta o urgență de grad 0 / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 22/04/2021, 16:26

Cumplitul caz a avut loc în cursul săptămânii trecute. Minorul și-a rupt mâna, însă asistenții sociali de la Casa de Tip Familial Dale, din județul Brașov, nu credeau în gravitatea stuației.

Abia la 14 ore după, în cursul dimineții de vineri, angajații centrului au alertat autorității apelând la 112. Membrii echipajului sosiți la fața locului au stabilit că este urgenţă de grad 0 şi l-au transportat pe minor la Spitalul de copii Braşov, potrivit adevarul.ro.

Copilul a primit îngrijirea medicală corespunzătoare iar antebrațul mânii stângi i-a fost pus în ghips.

Copilul de la orfelinat a stat cu mâna ruptă tim pde 14 ore

„Cum este posibil aşa ceva? Ce au făcut angajaţii care se aflau de serviciu la Casa Dale? Ce a făcut şefa Orfelinatului? Cât de inuman trebuie să fii, să nu reacţionezi, în niciun fel şi să nu faci ceea ce trebuie? Pe noi nu ne mai miră nimic! Într-o instituţie cu numeroşi angajaţi cercetaţi penal, unii condamnaţi definitiv, alţii trimişi în judecată, o instituţie în care copiii sunt violaţi, abuzaţi sexual, bătuţi, umiliţi, înfometaţi, ce aşteptări poţi să ai!?”, a declarat preşedintele ASUM Braşov, Ionel Spătaru.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a dispus verificarea cazului în care este implicat minorul cu mâna ruptă, potrivit unui anunț al DGASPC Braşov.

Recent, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a efectuat un control la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu. Raportul realizat în toamna lui 2020 arată cât de dezastruoasă este funcționarea centrelor, dar și condițiile deplorabile în care sunt ținuți beneficiarii.

Copiii și tinerii care ar trebui să beneficieze de servicii sociale de calitate locuiesc în condiții demne de lagărele de concentrare! Imaginile publicate de ANDPDCA sunt șocante și prezintă realitatea acestor suflete chinuite, uitate de lume, fără acces la o viață normală.

Deși copiii acuză abuzuri sexuale, nu se iau măsuri, deoarece nu există „mijloace de probă”. La CPRU au loc bătăi, iar fetele sunt atinse în zonele intime de alți copii, lucruri verificate „doar formal”. (Mai multe detalii aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase