UPDATE – Cum se apără stomatologul din Pitești, în cazul copilului intrat în comă după anestezie / DSP Argeş anchetează cazul

UPDATE - Cum se apără stomatologul din Pitești, în cazul copilului intrat în comă după anestezie / DSP Argeş anchetează cazul
Un copil de 7 ani a fost ucis pe trecerea de pietoni, în comuna ilfoveană Cornetu (FOTO - ilustrativ: Mediafax Foto/Mihai Dăscălescu)
Publicat: 11/02/2020, 15:45
Actualizat: 12/02/2020, 15:53

Un copil de 4 ani din Piteşti a ajuns în comă la spital, după o vizită la un cabinet stomatologic din oraș. Părinții spun că totul s-a întâmplat din cauza anesteziei făcute de medic.

UPDATE – ora 15.45:  Medicul anestezist se apără, spunând că tipul de sedare folosit este o practică folosită des. „Am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa”, a menționat bărbatul.

„Tehnica folosită se cheamă largă sedare. Este o practică curentă și în experiența mea și în colaborare cu foarte multe clinici stomatologice, am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa, familia și-a dat acordul. Lucrurile au decurs normal până la un moment dat, la 45 de minute de la începerea intervenției, unde am avut un episod de tahicardie severă asociat cu scăderea saturației oxigenului, care a dus la un stop cardio-respirator, motiv pentru care am instituit resuscitarea cardio-pulmonară rapidă și pacientul a plecat din clinica stabilizat. Am făcut resuscitatea, în paralel am solicitata și serviciul de ambulanță pentru ajuor și împreună cu ei am decis să fie transferat. Copilul avea nevoie de această procedură care este indicată la pacienții cu anumite probleme sau care sunt efectiv necooperanți și pentru care tratamentele stomatologice reprezință o urgență pentru ei”, a declarat medicul anestezist, pentru Digi 24.

Medicul anestezist din Piteşti (FOTO: captură video-Digi 24)

UPDATE – ora 12.10: Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș au demarat o anchetă la respectiva clinică stomatologică din Pitești, la solicitarea Ministerului Sănătății (MS), potrivit unui comunicat al acestui minister.

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico-sanitare din unitate.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitești. Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Argeș cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcționare o secție de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizația Sanitară de Funcționare. (HG 857/2011, art.3, lit. e)

Ancheta este în derulare. Concluziile vor fi prezentate conducerii Ministerul Sănătății într-un raport cu privire la situația existentă, se arată în comunicatul MS.

Ştirea iniţială:

La un moment dat, asistenta a văzut că i s-a făcut rău copilului și a sunat imediat la 112. A fost preluat de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, în stare de inconştienţă, și dus inițial la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Ulterior, medicii au decis transferul său la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti, din cauza stării grave în care se afla copilul.

Acesta a ajuns aseară târziu în Capitală și a fost stabilizat, dar se află în coninuare în stare foarte gravă, fiind intubat, relatează Adevărul.

VIDEO: Antena 3/Youtube.com

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
"E Crăciunul pentru spălătoriile auto!" Un internaut nu și-a mai recunoscut mașina în parcare din...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman