Un deputat USR cere explicații despre cei care au urmărit gratis concertul Bon Jovi de la Parlament

Redactor:
Ana Petrescu
Un deputat USR cere explicații despre cei care au urmărit gratis concertul Bon Jovi de la Parlament
Deputatul USR Claudiu Năsui a anunțat că a trimis trei interpelări, la Camera Deputaților, Senat și CCR, pentru a afla cine le-a permis, duminică, accesul oamenilor pentru a urmări gratis concertul Jon Bon Jovi de la peluza Parlamentului.

„Pe principiu cine împarte parte își face, dacă ai pile, ai acces gratis la concert. Hai să aflăm cine sunt nerușinații care au profitat de accesul în Parlament ca să vadă un concert de pe peluza parlamentului. Am văzut cu toții pozele și filmulețele cu angajații parlamentului care au venit la Parlament deși duminica este zi nelucrătoare. Motivul? Au vrut să vadă concertul Bon Jovi dintr-un loc premium și fără să plătească un leu. Că doar nu au pile degeaba. În contextul în care un bilet pe aceeași peluză costa între 600 și 2.500 de lei, sute de oportuniști au profitat de sistemul de cunoștințe și au intrat pe la intrările oficiale ale diverselor instituții de stat”, a scris Claudiu Năsui, marți, pe Facebook.

Acesta a adăugat că „piloșii” s-au asigurat că au un loc în față, în vreme ce alți oameni au plătit bilete la concert.

„Ei sunt cei pe care îi plătim din taxele și impozitele noastre. Au până când și pensie specială. De ce? Pentru că pot. Pentru că lumea se împarte în contribuabili care plătesc taxe și impozite de le vine rău, și șmecheri care au pensii speciale și acces gratuit la concerte. Nu numai atât, dar se pare că acest lucru a fost și premeditat: când organizatorii au încercat să închirieze prin contract și acest spațiu, cererea le-a fost respinsă imediat, fără un motiv explicit. Practic, piloșii s-au asigurat că au loc în față, în timp ce oamenii de rând au plătit bilete, cum este și cinstit să o facă”, a explicat Năsui.

Deputatul USR a precizat că în cele trei interpelări a cerut să știe ce decizie a Biroului permanent a permis accesul în Parlament, cine era pe lista persoanelor care au intra acolo și care a fost motivul invocat de aceștia pentru li se face intrarea.

„Astăzi (marți – n.r.) am trimis trei interpelări pentru a afla cine a profitat de acest spațiu: una la Camera Deputaților, una la Senat și una la CCR, având în vedere că ei sunt cei care trebuie să aprobe accesul oricui nu are legitimație, prin liste trimise în prealabil. Astfel, vom afla și noi cine sunt cei care cunosc pe cine trebuie. Am pus trei întrebări. Care e hotărârea de Birou permanent prin care s-a stabilt acel acces, care e lista persoanelor care au intrat și, mai ales, care a fost motivul invocat pentru a veni într-o duminică după-masă la muncă. Martorii au spus că în general, mașinile erau de Giurgiu și Teleorman, dar și de Olt, Argeș și București. Odată cu răspunsul oficial, vom afla mai concret cine pe ce filieră a venit. România piloșilor este o Românie în care, dacă ești corect, ai de pierdut. E timpul să stopăm acest tip de mentalitate, iar cei responsabili să plătească, măcar cu obrazul”, a conchis Claudiu Năsui.

Sute de oameni ar fi urmărit gratuit din curtea Palatului Parlamentului concertul trupei americane Bon Jovi, care a avut loc duminică seară, în Piața Constituției, potrivit unor imagini difuzate pe rețelele de socializare online. Concertul susținut duminică seară de trupa Bon Jovi a încheiat segmentul european al turneului de promovare pentru albumul „This House is Not For Sale”.

Tags:
Inchide