Un fost deputat PSD cere daune de la Guvern după desființarea Institutului Revoluției, condus de Ion Iliescu

Un fost deputat PSD cere daune de la Guvern după desființarea Institutului Revoluției, condus de Ion Iliescu
Publicat: 17/01/2020, 13:28

Emil Cutean, fost deputat PSD, a acționat în instanță Guvernul României pentru a cere despăgubiri după ce a fost adoptată în decembrie anul trecut OUG 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Cutean lucra în cadrul acestui institut în calitate de secretar general, potrivit site-ului oficial. Cauza a fost înregistrată la Curtea de Apel București în contencios administrativ și încă nu a fost stabilit un termen de judecată.

Guvernul argumentează, în OUG care desființează Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), că activitatea acestuia a fost irelevantă în raport cu banii publici cheltuiți. Institutul a propagat în spațiul public interpretări care s-au contrapus cu ancheta în „Dosarul Revoluției”.

Fostul deputat PSD Emilian Cutean a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel București, la cinci ani de detenție pentru fraudarea Guvernului cu peste 200.000 de lei, într-o perioadă în care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor (SSPR).