Un frate vitreg al lui Barack Obama afirmă că tatăl lor era o persoană violentă

Un frate vitreg al lui Barack Obama afirmă că tatăl lor era o persoană violentă
Un frate vitreg al lui Barack Obama, Mark Ndesandjo, care locuiește la Shenzhen, în sudul Chinei, și care a păstrat până în prezent tăcerea în legătură cu înrudirea sa cu președintele american, a declarat miercuri că tatăl lor era o persoană violentă, relatează AFP.
Publicat: 16/02/2012, 08:55
Actualizat: 29/02/2012, 11:11

Un frate vitreg al lui Barack Obama, Mark Ndesandjo, carelocuiește la Shenzhen, în sudul Chinei, și care a păstrat până înprezent tăcerea în legătură cu înrudirea sa cu președinteleamerican, a declarat miercuri că tatăl lor era o persoană violentă,relatează AFP.

„Tatăl meu mă bătea. O bătea pe mama. Pur și simplu nu poți să faciacest lucru”, a declarat el într-o conferință, la Camera de Comerțamericană din Canton, în prezența consului general al StatelorUnite, cu ocazia lansării cărții sale.

Mark Ndesandjo, care trăiește în China de șapte ani, a publicatcartea „De la Nairobi la Shenzhen”, după un an de la alegereafratelui său vitreg.

Tatăl kenyan al lui Barack Obama s-a despărțit de partenera sa pecând acesta avea doar doi ani, iar președintele american a vorbitdespre dificultățile unei copilării fără tată.

Mark Ndesandjo, care nu a precizat ce vârstă are, este fiul celeide-a treia partenere a tatălui său, Ruth Nidesand. Însă el nu afolosit niciodată numele tatălui său și nu a vorbit despre aceastăînrudire cu apropiații săi, înainte ca aceasta să fie dezvăluită depresă.

Prezentând o puternică asemănare cu fratele său Barack, la față șila voce, Mark Okoth Obama Ndesandjo a declarat că scenele din searaalegerii l-au ajutat să se împace cu numeroase probleme, „inclusivcu numele Obama”.

Romanul său, care inițial era o autobiografie, spune povestea unuibărbat constrâns să se confrunte cu trecutul său, din Kenya și dinStatele Unite, după sosirea sa în China, în urma atentatelorteroriste de la 11 septembrie 2001.

Licențiat al pretigioasei Universități Stanford and Brown, acestaafirmă că a părăsit Statele Unite după ce și-a pierdut locul demuncă, într-un moment în care căuta o cale în viață. La Shenzhen,el se consacră, în prezent, muzicii și este consultant pentruexportatori chinezi.

Mediafax

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase