Un grup de tineri români și italieni a provocat haos la metroul din Roma. Au fost trase focuri de armă

Un grup de tineri români și italieni a provocat haos la metroul din Roma. Au fost trase focuri de armă
Un grup de tineri români și italieni a provocat haos la metroul din Roma / Corriere della Sera
Publicat: 23/01/2022, 17:23

Un grup de tineri români şi italieni, posibil sub influenţa drogurilor, a provocat un adevărat haos la metroul din Roma. Huliganii au bătut un bărbat şi au atacat alţi pasageri, iar un agent de securitate a fost nevoit să tragă mai multe focuri de armă pentru a-i pune pe fugă.

Un număr încă neidentificat de tineri români şi italieni a provocat panică şi haos la metroul din Roma. Incidentul a avut loc vineri noaptea, în jurul orei 23,00. Martorii spun că scandalagiii erau beţi şi posibil chiar sub influenţa drogurilor.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum tinerii au escaladat turnichetele de la intrarea în staţia Rebibbia, iar angajaţii au încercat să-i oprească, dar fără succes. Tinerii au insultat şi ameninţat pe oricine le-a ieşit în cale. Un pasager care aştepta metroul a fost bătut, notează Corriere della Sera.

Ulterior, agresorii au atacat un tânăr în aceeaşi staţie. Un agent de securitate a intervenit pentru a-l apăra, punându-se între el şi atacatori.

Un agent de securitate, printre persoanele atacate

Au fost momente dramatice, pentru că agentul, în vârstă de 43 de ani, a fost atacat, la rândul său, iar pentru a se apăra, a scos pistolul Beretta din dotare şi a tras două focuri de armă în aer, punându-i pe fugă pe bătăuşi.

Carabinierii au sosit rapid la faţa locului, iar după vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere şi audierea martorilor, au identificat doi agresori. Este vorba despre un italian de 18 ani, Daniel F., şi un român de 21 de ani, Alexandru Marius D. Ambii sunt cercetaţi în libertate. Poliţiştii italieni le caută acum şi complicii.

Până la finalizarea anchetei, carabinierii au confiscat arma agentului de securitate. În urma celor întâmplate, staţia de metrou Rebibbia a fost închisă timp de două ore şi jumătate.