Un hoț s-a prefăcut că ajută un bătrân aflat în scaun cu rotile. Victima se trezise dintr-o comă de șase săptămâni

Un hoț s-a prefăcut că ajută un bătrân aflat în scaun cu rotile. Victima se trezise dintr-o comă de șase săptămâni
Foto: The Sun
Publicat: 06/10/2021, 09:20

Un caz revoltător a avut loc într-un spital din Manchester, Anglia. Un bărbat aflat în scaun cu rotile a fost jefuit la doar câteva ore după ce s-a trezit dintr-o comă de șase săptămâni.

Liam Dallimore, un tânăr de 29 de ani, a avut ca scop să fure cardul bancar al bătrânului din spital, George McEwan-Jones, în vârstă de 67 de ani, relatează The Sun.

Întreaga acțiune a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Liam Dallimore l-a scos afară din spital pe bărbatul aflat în scaun cu rotile, l-a jefuit și a izbit scaunul cu rotile în care stătea George într-un perete.

Vizitatorii și personalul medical au trecut pe lângă Liam Dallimore, însă au presupus în mod eronat că este un pacient amabil și ajută un om cu dizabilități să ia puțin aer.

George McEwan-Jones, trezit după o comă de șase săptămâni, a fost jefuit de tânărul care pretindea că vrea să îl ajute.

Înainte de atac, un bărbat l-a abordat pe George, în fața unui magazin. I-a furat cardul bancar din mână, apoi l-a împins într-un perete. În timp ce doctorii îi tratau rănile, Liam Dallimore a scos 270 de lire de pe cardul lui George, apoi i-a cheltuit pe băutură și țigări.

„Cred că este absolut diabolic faptul că o persoană poate face asta unui om cu picioarele amputate. Cum aș putea să mă apăr? Persoana asta cred că nu are inimă. Voiam să îmi iau ceva de băut, îmi era foarte sete. Apoi, acest bărbat a preluat controlul scaunului cu rotile și m-a împins într-un perete”, a mărturisit victima.

Liam Dallimore a fost condamnat la trei ani și nouă luni de închisoare.