Un incendiu izbucnit la depozitele de materiale reciclabile și de construcții din Orăștie a fost stins după cinci ore

Un incendiu izbucnit la depozitele de materiale reciclabile și de construcții din Orăștie a fost stins după cinci ore
Publicat: 15/04/2014, 08:19
Actualizat: 26/03/2019, 15:56

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, căpitanul Anemona Doda, incendiul izbucnit luni seară a fost anunțat cu întârziere, după ora 19.00, când trei echipaje de pompieri cu tot atâtea autospeciale au mers la locul intervenției, fiind necesară suplimentarea numărului de pompieri și de autospeciale.

La sosirea echipajelor de pompieri, focul era deja extins la întreaga hală de reciclare a maselor plastice, unde era depozitată o cantitate mare de materiale ușor inflamabile.

„Pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu intensitate la hala de reciclare a maselor plastice și deșeurilor din hârtie și la acoperișului unui depozit de materiale de construcții situat în imediata apropiere. Pentru stoparea propagării incendiului la alte obiective industriale au fost suplimentate efectivele, în total la operațiunile de stingere participând peste opt echipaje de pompieri de la detașamentele ISU Orăștie, Deva, Hunedoara, precum și de la gărzile de intervenție Geoagiu și Orăștioara”, a spus reprezentantul ISU.

Potrivit acestuia, cei peste 50 de pompieri au reușit localizarea și izolarea zonei de ardere în aproximativ o oră, în următoarele patru ore acționând pentru stingerea incendiului. Incendiul a fost stins până la miezul nopții, însă pentru a preveni reizbucnirea focului un echipaj cu o autospecială a rămas la locul intervenției.

În cursul zilei de marți pompierii vor reveni la locul incendiului pentru stabilirea cauzelor și pentru a afla dacă focul a pornit, așa cum le-au spus martorii, de la depozitul de materiale plastice și apoi s-a extins și la cel de materiale de construcții. De asemenea, urmează să se stabilească valoarea pagubelor, care sunt însemnate deoarece ambele depozite erau folosite la capacitate maximă.