Un jurnalist de la Mediafax, DAT AFARĂ de la conferința Coaliției pentru Familie pentru că ȘI-A FĂCUT MESERIA. Ce întrebare i-a DERANJAT pe cei de la CpF

Un jurnalist de la Mediafax, DAT AFARĂ de la conferința Coaliției pentru Familie pentru că ȘI-A FĂCUT MESERIA. Ce întrebare i-a DERANJAT pe cei de la CpF
Publicat: 28/09/2018, 10:09

Replica jurnaliștilor a venit după discursul uneia dintre reprezentantele Coaliției pentru familie, care a afirmat că mass media ar face un deserviciu demersului pe care l-au inițiat cei de la CpF.

„De data aceasta este o nuanță foarte interesantă, considerăm și este drept să spunem că nu clasa politică are o vină în această chestiune, ci mass-media este cea care aruncă lumină electorală asupra campaniei, făcând un deserviciu demersului. Scopul extrarodinar al acestei conferințe este acesta: demersul nostru este unul 100% civic. Nu putem însă să nu denunțăm încălcarea de către posturile de radio și de televiziune, despre care suntem anunțați la aproape fiecare oră că anulează emisiuni programate”, a declarat reprezentanta CpF.

După aproape 5 minute de discurs, a venit reacția jurnalistului Mediafax care a întrebat dacă se face un proces de intenție presei legat de campania privind referendumul pentru redefinirea familiei: „Ne-ați chemat ca să ne judecați? Și noi suntem de la media. Este ca și când am venit la un proces. Și noi suntem de la media și am venit din respect pentru dumneavoastră”, a spus jurnalistul Nicolae Oprea.

„Nu am terminat. Vă rog să nu mă întrerupeți”, a fost răspunsul.

„Părăsim?”, a fost întrebarea care a venit de la un alt coleg de presă din sală.

„Mi se pare lipsă de respect”, a spus jurnalistul Mediafax.

„Dacă aveți răbdare vă lămurim și va fi un dialog. De la începutul campaniei și până acum reprezentanții noștri nu au fost chemați la vreo dezbatere. Se interzice prezența noastra la tv”, a spus Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie.

„Ne puteti da și nume de oameni? Vă rugăm?”, a întrebat jurnalistul de la Vice.

„Da, o să vă dăm și nume”

„Vă rugăm, sunt tv aici. Să vedem despre ce este ce este vorba…..A, deci nu aveți…”

„Nu am intrat încă în dialog. Dumneavoastră de unde sunteți?”, a întrebat Mihai Gheorghiu.

„De la Vice”.

„Vice nu a fost invitat la conferință, vă rog să părăsiți sala.

În acel moment, jurnalistul de la Vice și o colegă a sa au fost scoși din încăpere, iar la câteva secunde a fost dat afară și jurnalistul Mediafax. Un bărbat a venit, i-a pus mâna pe umăr jurnalistului Nicolae Oprea și l-a invitat să iasă.

Apoi a fost îndemnată o angajată a Radio România Actualități să părăsească sala, dar aceasta a refuzat reproșând că nu a fost invitată ca să fie dată afară.

„Incidentul creat la conferința de presă a fost legat în principal de doi angajați ai site-ului Vice, care au încercat să întrerupă conferința de presă. În bună măsură au și reușit. Pe aceștia i-am invitat, inclusiv eu, să părărsească conferința de presă, când au avut acest comportament. Faptul că au fost și alte persoane invitate să iasă afară este o regretabilă eroare și vom avea grijă ca un astfel de lucru să nu se mai întâmple. A fost probabil un exces de zel al unei persoane pe care o vom identifica și o vom convinge să aibă alt comportament”, a declarat Mihai Gheorghiu, pentru Mediafax, ulterior incidentului.