Un medic din Iași căruia i-a fost ridicat permisul după o depășire pe linia continuă a încercat să îi emoționeze pe judecători. Ce le-a spus acesta magistraților

Un medic din Iași căruia i-a fost ridicat permisul după o depășire pe linia continuă a încercat să îi emoționeze pe judecători. Ce le-a spus acesta magistraților
Nuntă, oprită de polițiști, la un cămin cultural din Constanța! Organizatorul, amendat cu 3.000 de lei / Sursa foto: Facebook
Publicat: 05/10/2020, 16:48
Actualizat: 06/04/2021, 15:42

Un medic ieșean a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Iași, cerându-le judecătorilor să anuleze o dispoziție prin care i se suspenda dreptul de a conduce. Acesta a vorbit despre faptul că dacă i se va retrage permisul de conducere, va fi nevoit să circule cu transportul în comun, fiind astfel expus infectării cu noul coronavirus. Magistrații au respins recent apelul formulat de medic împotriva deciziei luate în cazul său de Judecătorie: „Instanța respinge ca neîntemeiat apelul formulat de apelantul Viorel Nunu împotriva sentinței civile din 11 iulie 2019 a Judecătoriei Iași, sentință pe care o păstrează definitivă”, se arată în decizia magistraților, relatează BZI.

Medicul a spus că polițiștii au vrut să „îl îngroape”

Medicul Viorel Nunu le-a cerut magistraților să anuleze o decizie a polițiștilor ieșeni. Mai exact, prin procesul-verbal contravențional din 10 ianuarie 2019, Viorel Nunu a fost amendat cu 580 de lei de către IPJ Iași pentru săvârșirea contravenției prevăzute la art. 100, alin.3, lit. e) din OUG 195/2002 și cu avertisment pentru săvârșirea faptei prevăzută de disp. art.101, alin.1, pct.18 din OUG 195/2002.

„S-a reținut în sarcina sa că, pe 10 ianuarie 2019, acesta a condus autoturismul marca Hyundai pe DE 583, din direcția Iași – Podu Iloaiei, efectuând manevra de depășire pe marcajul linie dublă continuă la circa 10-15 metri de curba la dreapta din zona numită popular „Ciupercărie”. De asemenea, el nu a avut asupra sa documentul de identitate. Săvârșirea faptei a fost constatată în mod direct și nemijlocit de agentul constatator”, se arată într-un comunicat al IPJ Iași.
Potrivit medicului, în ziua respectivă, pleca spre serviciu, era iarnă, a făcut o manevră corectă, după ce a trecut calea ferată și a ajuns de sediul Poliției Rurale.

„Agenții de Poliție m-au oprit, sunt multe detalii de spus aici, detalii pe care le-a spus și altă dată, agenții m-au lăsat acolo și au plecat ca să afle exact locul săvârșirii presupusei contravenții, dar cred că aceștia au vrut musai să mă îngroape și au mutat acțiunea efectuată înainte de curbă, în curbă. Solicit a se avea în vedere divergențele care apar între procesul-verbal de constatare a contravenției și raportul scris al agentului constatator. În procesul-verbal este consemnat că am făcut depășire înainte de curbă, iar, în raportul agentului constatator, toată acțiunea a fost mutată în curbă”, a spus medicul.

Medicul a vorbit despre pericolul de a circula cu transportul în comun: „Riscul de îmbolnăvire în mijloacele de transport în comun este foarte ridicat!”

Medicul Viorel Nunu a solicitat anularea procesului-verbal contestat.

„Nu mă fac vinovat de săvârșirea contravenției reținută în sarcina mea. Cer a se ține cont de faptul că eu și soția mea suntem medici, facem naveta la Pașcani. Soția mea lucrează în Secția de îngrijiri paleative, iar eu – în ambulator și depindem de acest permis de conducere, întrucât mergem la serviciu cu mașina proprie. Solicit a se avea în vedere că riscul de infecție în mijloacele de transport în comun, în această perioadă, este foarte mare și, în lipsa permisului, am fi supuși unui asemenea risc. Este esențial ca eu să am carnet de conducere, pentru a mă putea deplasa la serviciu”, a mai spus Viorel Nunu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului