Un militar român a murit în Afganistan. Alți doi colegi răniți și internați la Kandahar

Un militar român a murit în Afganistan. Alți doi colegi răniți și internați la Kandahar
Publicat: 15/09/2017, 16:08
Actualizat: 30/01/2018, 19:51

UPDATE: Caporalul Mădălin Stoica a decedat vineri, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002, a transmis MApN.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți vineri, în Afganistan, în jurul orei 10.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, informează MApN.

Potrivit sursei citate, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt în stare stabilă, al treilea fiind grav rănit.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule, în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Numele militarilor vor fi făcute publice după anunțarea familiilor, susțin reprezentanții MApN.

Militarii focșăneni fuseseră introduși în teatrul de operații din Afganistan în luna august.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase