Un minor de 12 ani din Belgia a înjunghiat de mai multe ori un polițist. Acesta va fi judecat pentru „tentativă de omucidere”

Un minor de 12 ani din Belgia a înjunghiat de mai multe ori un polițist. Acesta va fi judecat pentru „tentativă de omucidere”
Un minor de 12 ani din Belgia a înjunghiat de mai multe ori un polițist / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 28/01/2022, 23:11

Un adolescent în vârstă de 12 ani din Belgia a fost plasat vineri într-o instituţie pentru minori delincvenţi după ce a rănit grav un poliţist cu lovituri de cuţit. Totul s-a întâmplat timpul unei altercaţii în apropiere de o şcoală, a anunţat parchetul din Limbourg.

Potrivit AFP, altercația, filmată de la distanţă de un trecător, a survenit joi după amiaza la Peer (nord-estul neerlandofon), după ce o discuţie între doi fraţi, mama lor şi un poliţist care dirija circulaţia a degenerat. Primele elemente ale anchetei arată că la originea incidentului s-a aflat o neînţelegere legată de trafic.

Canalul belgian VRT a publicat o serie de imagini care arată cum fratele mai mare, în vârstă de 17 ani, încearcă să se elibereze din mâinile poliţistului, în momentul când fratele mai mic începe brusc să-l lovească pe agent în spate, sub ochii mamei celor doi băieţi.

Polițistul va rămâne circa 10 zile în spital

Poliţistul a fost grav rănit, fără a fi în pericol de moarte, dar va rămâne circa 10 zile în spital.

Presa belgiană scrie că fratele mai mare este cunoscut de justiţie, fiind implicat, în 2018, când avea 14 ani, într-un jaf la un butic de presă.

Avocata fratelui mai mic, Eylem Turan, a asigurat că acesta este „foarte afectat” de cele întâmplate, explicând că băiatul „s-a panicat” când i-a văzut pe agent şi pe fratele său înfruntându-se, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Minorul a fost plasat „probabil pentru trei luni” în instituţia pentru minori în regim semideschis, în aşteptarea procesului pentru „tentativă de omucidere”, existând posibilitatea să frecventeze în continuare şcoala, cu condiţia să revină seara în instituţie şi în weekend.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase