Un nou caz dramatic într-un spital din România. Un bărbat susține că penisul i-a fost amputat din cauza procedurilor greșite ale personalului medical

Un nou caz dramatic într-un spital din România. Un bărbat susține că penisul i-a fost amputat din cauza procedurilor greșite ale personalului medical

Un bărbat în vârstă de 55 de ani acuză personalul medical de la Spitalul Județean Buzău de malpraxis. Costică Maroleanu susține că, din cauza tratamentului necorespunzător, penisul lui a cangrenat și, în cele din urmă, i-a fost amputat.

Drama buzoianului a început în noiembrie 2014, când a fost transportat de urgență la spital, prezentând simptomele unei insuficiențe renale, relatează presa locală. Pacientul a fost consultat de medicii de gardă și apoi internat la secția de Terapie Intensivă, unde a rămas timp de trei zile. Probleme au început să apară imediat, întrucât asistentele i-ar fi montat greșit sonda urinară.

„Am fost mutat la Terapie Intensivă. Acolo s-a montat o sondă urinară probabil greșit”, a povestit bărbatul. „A patra zi am fost mutat pe Secția Nefrologie. Înainte de a fi mutat mi s-a demontat sonda urinară, tot greșit, că până am ajuns în secție deja penisul meu era inflamat”, a adăugat el.

Deși durerile continuau să crească în intensitate, Costică Maroleanu susține că nu a fost consultat de niciun medic, ci a primit, în schimb, doar câteva calmante. Când în cele din urmă un doctor i-a acordat atenție, organul sexual al pacientului era, în mare parte, cangrenat, drept urmare acesta a fost operat.

„A venit un specialist, un urolog, dr. Ciochină, și am fost operat în aceeași zi. Mi s-a spus că voi face un transplant de piele, dar asta după 12 ianuarie când se întoarce din concediu”, își amintește pacientul.

FOTO: sansanews.ro

Problemele sale nu s-au oprit însă aici. În urma unor complicații, buzoianul a fost transferat la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din București, unde specialiștii au constat că necroza cuprinsese organul genital aproape în întregime, iar riscul de septicemie era iminent.

Drept urmare, în urma numeroaselor consultații, medicii din Capitală au decis că singura soluție este să-i amputeze penisul pacientului.

„În urma unui consult mi s-a explicat despre gravitatea cazului, că este necroză, risc de septicemie, puteau fi atacate alte organe și că trebuie intervenit chirurgical. Am consimțit intervenția chirurgicală. A trebuit să taie tot penisul”, a explicat Costică Maroleanu.

Acum, bărbatul vrea să-și facă dreptate în instanță, mai precizează sursa citată. Și-a angajat un avocat, a depus plângere penală la Poliție și urmează să dea în judecată Spitalul Județean Buzău.

Reprezentanții unității medicale au confirmat demararea cercetărilor, însă au refuzat să facă alte comentarii pe marginea acestui subiect.

„În cursul acestei săptămâni a fost înregistrată la instituția noastră o solicitare a organelor penale cu privire la acest caz, urmând ca în perioada următoare toate documentele și informațiile să fie comunicate. Având în vedere că acest caz este în cercetare de organele abilitate în acest moment nu putem da mai multe informații”, a transmis Adriana Bratosin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului