Un nou proces pentru Gregorian Bivolaru. Acuzațiile sunt grave

Un nou proces pentru Gregorian Bivolaru. Acuzațiile sunt grave

Dosarul lui Gregorian Bivolaru a fost înregistrat, luni, la Curtea de Apel Cluj, fiind stabilit primul termen de judecată în data de 10 mai 2016.

Surse judiciare au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că judecarea cauzei nu are legătură cu extrădarea acestuia din Franța și că, în cazul în
care procedurile de extrădare nu vor fi finalizate, Gregorian Bivolaru va fi judecat în lipsă.

„Curtea de Apel Cluj a înregistrat, luni, dosarul în care Gregorian Bivolaru și alte 19 persoane sunt judecate pentru trafic de persoane. Este vorba despre un apel la o sentință a Tribunalului Cluj din 2015 prin care Bivolaru fusese achitat într-un dosar de trafic de persoane, care este vechi, din 2007. Judecarea acestui dosar nu are legătură cu extrădarea lui Bivolaru din Franța, dacă nu se vor finaliza procedurile de extrădare până în 10 mai, acesta va fi judecat în lipsă”, au spus sursele citate.

Tribunalul Cluj l-a achitat în februarie 2015 pe Gregorian Bivolaru în dosarul de trafic de persoane instrumentat de DIICOT și în care acesta fusese trimis în judecată în 2007.

Potrivit soluției judecătorilor Tribunalului Cluj, în dosarul de trafic de persoane instrumentat de DIICOT, Gregorian Bivolaru a fost achitat de patru infracțiuni, iar pentru alte șase infracțiuni de care era acuzat instanța a dispus încetarea procesului penal, pe motiv că faptele s-au prescris.

„Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infracțiunilor de constituire a unei organizații cu caracter fascist (…) având în vedere că fapta nu era prevăzută de legea penală, de promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, având în vedere că fapta nu era prevăzută de legea penală (…). Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei unui stat străin, având în vedere că art.1 al.1 din O.U.G. 112/2001, care sancționa fapta de trecere ilegală a frontierei unui stat străin, a fost abrogat. (…) Dispune achitarea inculpatului Bivolaru Gregorian de sub învinuirea comiterii infracțiunii de trafic de persoane”, se arată în soluția judecătorului.

Potrivit documentului citat, faptele pentru care judecătorul a dispus încetarea procesului penal pe motiv că s-au prescris sunt inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la discriminare, promovare a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe, trecere ilegală a frontierei de stat, instigare la ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

În sentință se arată că instanța a constatat că probele din dosar obținute prin interceptările telefonice sunt nelegale.

„Constată nelegalitatea probelor obținute prin interceptările telefonice și înregistrările audio și dispune excluderea mijloacelor de probă constând în procesele-verbale de consemnare a convorbirilor inculpatului Bivolaru Gregorian, proceselor-verbale de percheziție întocmite cu ocazia perchezițiilor efectuate în datele de 18 martie 2004, 19 martie 2004, 21 martie 2004, 22 martie 2004 și 23 martie 2004 și dispune excluderea din probatoriu a tuturor faptelor constatate și obiectelor ridicate și consemnate în procesele-verbale de percheziție nelegale”, se mai menționează în document.

Instanța a constatat că și rapoartele tehnico-științifice întocmite de Asociația Psihologilor din România și de psihologii Luminița Petrescu și Tudorel Butoi sunt nelegale.

Instanța a dispus și ridicarea sechestrului asigurător pus pe două imobile din București aparținându-i lui Gregorian Bivolaru, precum și restituirea tuturor bunurilor ridicate în urma percheziției domiciliare din 18 martie 2014.

De asemenea, instanța i-a achitat și pe ceilalți 20 de inculpați din dosarul de trafic de persoane, unul dintre cei 20 decedând însă pe parcursul procesului penal.

Gregorian Bivolaru și 20 de membri ai Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) au fost trimiși în judecată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism în 15 iunie 2007, iar procesul a început la Tribunalul București. Ulterior, cauza a fost strămutată la Tribunalul Cluj, dosarul aflându-se pe rolul acestei instanțe încă din 2009.

Gregorian Bivolaru și cei 20 de membri MISA au fost acuzați de trafic de persoane, inițiere, constituire sau aderare la un grup infracțional, infracțiuni la Legea dreptului de autor prin „practicarea” videochat-urilor, ultraj contra bunurilor moravuri în spectacolele grupării și exprimare de mesaje antisemite.

Activitatea MISA a fost verificată atunci în cadrul unei operațiuni intitulate „Christ”, iar probele strânse în anchetă au permis formularea de acuzații la adresa mai multor persoane, pentru diferite infracțiuni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului