Un om de afaceri anti-Putin a fost găsit mort în condiții misterioase. Soția sa, virolog ucrainean, neagă că bărbatul ei s-ar fi sinucis

Un om de afaceri anti-Putin a fost găsit mort în condiții misterioase. Soția sa, virolog ucrainean, neagă că bărbatul ei s-ar fi sinucis
Sursă Foto - Twitter
Publicat: 17/08/2022, 19:07
Actualizat: 17/08/2022, 22:47

Dan Rapoport, un bancher cu dublă cetățenie, critic anti-Putin a fost găsit mort de către soția sa, acesta ar fi lăsat și un bilețel, însă soția nu crede că și-ar fi pus capăt zilelor.

Presa rusă a anunțat că Dan Rapoport, un bancher cunoscut, s-a sinucis la Washington DC.

Fostul editor al revistei Tatler a transmis, marți, că animalul de companie al omului de afaceri, un câine, a fost găsit într-un parc din apropierea locuinței având asupra sa un bilet de sinucidere.

Dar  soția bancherului, Alena, un virolog ucrainean, a negat că s-a sinucis, spunând că „nu a existat niciun bilet, nicio sinucidere”. Ea a transmis că o anchetă este în plină desfășurare.

Vestea decesului lui Rapoport a apărut pentru prima dată, marți, pe canalul Telegram al lui Yuniya Pugacheva, fostul redactor al revistei Russian Tatler, care a transmis că omul de afaceri s-a sinucis, punctând că soția l-ar fi părăsit.

Într-o declarație pentru RBC, Alena a negat sinuciderea, dar a confirmat moartea soțului său. Ea a negat și informația cu privire la separarea de soțul său.

Dan Rapoport a ajuns în Rusia în 2012, iar în 2016 s-a mutat la Kiev, unde s-a căsătorit cu Alena. Cei doi au împreună o fiică.

El a părăsit Kievul la începutul acestui an, după izbucnirea războiului.

Marina Ovsanikova, o jurnalistă rusoaică a fost arestată după ce a ”supărat” armata Rusiei

Jurnalista Marina Ovsianikova, renumită pentru că a criticat în direct ofensiva din Ucraina la telezivor, a fost plasată acum aproximativ o săptămână în arest la domiciliu într-un dosar penal care ar putea s-o trimită după gratii.

„Tribunalul Basmanny a admis cererea anchetatorilor de a emite o măsură restrictivă sub formă de arest la domiciliu… până pe 9 octombrie”, se arată într-un comunicat al instanţei.

Ovsianikova este acuzată că a „discreditat” armata în timpul unei acţiuni de protest solitar la mijlocul lunii iulie, când a ridicat un panou lângă Kremlin în care acuza forţele ruse că au comis abuzuri în Ucraina.

Potrivit unui nou articol din codul penal adoptat după declanşarea conflictului pentru a descuraja criticile, ea riscă până la 10 ani de închisoare.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult