Un om de afaceri este suspectat că ar fi fotografiat-o pe Elena Udrea la Paris

Un om de afaceri este suspectat că ar fi fotografiat-o pe Elena Udrea la Paris
Publicat: 28/10/2015, 18:22
Actualizat: 28/10/2015, 18:42

Procurorii DNA Ploiești fac, miercuri, șapte percheziții domiciliare și la sediile unor firme controlate de omul de afaceri Teodor Sterian, suspectat că a interceptat ilegal angajați ai companiei Apa Nova București, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestor surse, Stelian, audiat anterior ca martor în dosarul Apa Nova, are acum calitatea de suspect în acest dosar și a fost citat să se prezinte, miercuri, pentru a fi audiat în această calitate la DNA Ploiești.

Conform unor surse, numele lui Teodor Stelian este vehiculat și în legătură cu realizarea fotografiilor în care Alina Bica, Elena Udrea și Ana Maria Topoliceanu apăreau împreună la Paris.

Sursele citate susțin că Stelian s-ar fi aflat în avion cu cele trei în momentul în care acestea au călătorit la Paris, iar în contextul în care acesta se ocupa cu filaje ilegale a apărut și suspiciunea că el ar putea fi persoana care a realizat fotografiile cu cele trei.

Miercuri, la DNA Ploiești au fost citate, pe lângă Teodor Stelian, și Lavinia Săniuță, directorul general al Apa Nova București, și Giovana Soare, director adjunct al companiei, pentru a fi audiate în calitate de suspecți în dosar.

Anterior, în dosarul de corupție în care este implicat numele companiei Apa Nova București au fost audiate, pe lângă directorul Apa Nova București, Lavinia Săniuță, soția fostului ministru de Interne Marian Săniuță, și alte persoane din conducerea Apa Nova, între care directorul executiv Mihai Savin, mai mulți directori adjuncți, dar și liderul de sindicat și șeful Direcției de pază din cadrul companiei.

În 6 octombrie, omul de afaceri Teodor Stelian, administrator al SC Sis Strategy, și șeful Serviciului de pază din cadrul Apa Nova București, Andrei Hostiuc, au fost audiați la sediul DNA Ploiești, în dosarul de corupție în care procurorii cercetează fapte de trafic de influență și cumpărare de influență în favoarea companiei Apa Nova București.

Teodor Stelian, despre care anchetatorii spun că este finul lui Ovidiu Semenescu, pus sub acuzare în acest dosar, controlează firma Sis Strategy cu care Apa Nova are un contract și prin intermediul căreia conducerea Apa Nova ar fi monitorizat activitatea angajaților pentru a se asigura că aceștia nu fac publice date privind activitățile ilegale ale companiei, susțin anchetatorii.

În acest dosar au calitatea de suspect mai multe persoane, între care cetățenii francezi Bruno Roche, fost director al Apa Nova, pus sub control judiciar, și Laurent Lalague, de asemenea fost director în cadrul Apa Nova.

De asemenea, omul de afaceri Alexandru Zamfir, care conduce firma Funvertising și care fusese reținut de DNA pentru complicitate la evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani în dosarul Apa Nova, fiind acuzat că, prin firma sa, emitea facturi false în favoarea Apa Nova, a fost pus sub control judiciar de către procurori.

Pe lângă cei doi francezi suspectați de cumpărare de influență, în același dosar sunt cercetați pentru cumpărare și trafic de influență Costin Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și omul de afaceri Ovidiu Semenescu.

Pe numele celor trei DNA a cerut instanței emiterea unor mandate de arestare preventivă, însă Curtea de Apel Ploiești a respins definitiv propunerea procurorilor, fiind cercetați sub control judiciar.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupție ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societății. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziții și la cinci locuințe și sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente și de la sediul Apa Nova Ploiești, care are contract cu autoritățile din municipiu.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu și Berevoianu și-au traficat influența pe care o aveau la reprezentanții unor instituții publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului București, Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București) în beneficiul agenților economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
NOILE NORME pentru posesorii de autovehicule. S-A ANUNȚAT clar de când devin obligatorii
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Horoscop zilnic, 2 mai 2024: Berbecii primesc propuneri interesante de colaborare. Scorpionii vor lua o...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce sfaturi a dat un preot creat cu Inteligență Artificială?