Un om din Cluj-Napoca face donații pentru nevoiași ascunzând plicuri cu bani prin oraș

Un om din Cluj-Napoca face donații pentru nevoiași ascunzând plicuri cu bani prin oraș
Publicat: 05/02/2016, 16:08

Pentru a-i încuraja și pe alții să facă astfel de fapte, omul a creat o pagină de facebook, numită Bani cu Suflet, unde lasă indicii cu privire la plicurile ascunse. De asemenea, el publică pe pagina respectivă fotografii cu cei care au fost ajutați cu banii dăruiți.

„Ce încerc eu să fac este în primul rând să aduc un zâmbet pe fața oamenilor, printr-o metodă atât de simplă și cu sume mici. Eu am zis ca cel puțin jumătate din sumă să fie donată altcuiva aflat în nevoie”, a declarat acesta, scrie clujmedia.ro.

În prima zi, cel care a găsit plicul a oferit jumătate din sumă unei fetițe care vindea iconițe ca să își poată cumpăra mâncare. A doua zi, tânăra care a găsit banii i-a dărut pe toți unei bătrâne.

„Sunt banii mei personali, da, dar deja foarte mulți oameni mi-au scris că vor să se implice și vor să fie „anonimi pentru o zi””, a mai spus clujeanul.

El a precizat că a preluat ideea din Statele Unite, unde un milionar din San Francisco a decis să ofere comunității o parte din banii strânși. Ulterior, exemplul său a fost urmat de filantropi din zeci de orașe americane.

Pozele cu plicurile gasite prin Cluj-Napoca sunt postate pe Facebook cu hashtag-ul #BaniCuSuflet.