Un polițist din Lupeni, aflat la muncă, a sunat la 112 să ceară sprijinul colegilor: „Eram singur și am primit trei cazuri în același timp”. Șefii lui fac acum o anchetă

Un polițist din Lupeni, aflat la muncă, a sunat la 112 să ceară sprijinul colegilor: Eram singur și am primit trei cazuri în același timp. Șefii lui fac acum o anchetă
Publicat: 07/05/2017, 17:08

Un polițist de la Ordine Publică din Lupeni, județul Hunedoara era, sâmbătă, singur la serviciu și a sunat la numărul unic de urgență 112, pentru că era depășit de situație, fiind pus să intervină la trei cazuri în același timp. IPJ Hunedoara a dispus o anchetă internă, pentru a vedea cine a greșit în acest caz.

„Am sunat la 112 pentru că am fost depășit de situație (…). Am primit trei apeluri, consecutive, la interval de circa două minute unul de celălalt. Unul pe linie directă și două apeluri venite prin 112. Eu eram singur și menționez că nu am permis de conducere deși am mașină la dispoziție pentru cele 8 ore de program. Dar nu am permis. Pentru prima intervenție am cerut – conform protocoalelor – sprijin de la colegii de la Poliția Locală. Apoi am rămas blocat la o spargere de grădiniță unde trebuia să asigur perimetrul, să conserv probele, până veneau colegii mei de la Judiciar”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Iustinian Ivanciuc, polițistul care a sunat la 112 pentru a cere sprijinul colegilor săi.

Pentru că nu soseau polițiștii de la Judiciar și mai exista un apel la 112 în așteptare, potrivit căruia se reclama un scandal și un furt de telefon, omul legii spune că și-a sunat șeful direct, care i-ar fi spus să plece de la Grădiniță și să o las pe directorare să păzească locul infracțional.

Ivanciuc a refuzat, însă, să părăsească grădinița până au ajuns polițiștii de la Judiciar și a anunțat și IPJ Hunedoara de situația cu care se confruntă, pentru a fi coordonat.

„Am sunat la Deva, la Inspectorat (IPJ – n.r.) că nu mai știam ce să fac. L-am sunat pe domnul ofițer de serviciu de la IPJ Hunedoara, domnul Dinu. Pentru că după alte multe minute, situația nu s-a schimbat am sunat direct la 112 să spun că la al doilea apel primit prin 112 niciun echipaj al Poliției Lupeni nu se poate prezenta, fiindcă nu are cine. Eu eram blocat în cazul de la grădiniță. Doamna de acolo mi-a spus că nu e o urgență și să-mi sun șefii”, a mai precizat Ivanciuc.

Polițistul a ajuns în cele din urmă, după mai mult de 90 de minute la al doilea apel venit prin 112.

În acest caz, IPJ Hunedoara a dispus o anchetă internă.

„Cu privire la modul de intervenție și respectarea procedurilor în vigoare în cazul menționat, conducerea IPJ Hunedoara a dispus verificări interne, în funcție de cele constatate, urmând a fi luate măsuri corespunzătoare. De asemenea, subliniem faptul că stabilirea numărului de echipaje de intervenție în teren este un proces dinamic, ce se raportează la necesitățile concrete ale comunității și la evoluția fenomenului infracțional. Situații de genul celei prezentate mai sus sunt soluționate punctual, prin dispunerea, de către comanda unității, a unor măsuri de suplimentare a echipajelor de intervenție, în funcție de situația operativă”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Bogdan Nițu purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

IPJ Hunedoara susține totodată că a fost suplimentat numărul de polițiști, aspect negat însă de polițistul de la Ordine Publică.

Tot IPJ Hunedoara arată că polițistul de la Ordine Publică a fost ajutat de un coleg de la Poliția Locală, însă Ivanciuc susține că pocedural, polițiștii locali nu pot interveni în locul său.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”