Un preot clujean spune că icoana Mântuitorului Isus Hristos din parohia sa lăcrimează din 2 decembrie. „A prevestit războiul”

Un preot clujean spune că icoana Mântuitorului Isus Hristos din parohia sa lăcrimează din 2 decembrie. „A prevestit războiul”
Un preot clujean spune că icoana Mântuitorului Isus Hristos din parohia sa lăcrimează 5 zile / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 17/03/2022, 15:50
Actualizat: 17/03/2022, 15:53

O icoană care îl înfățișează pe Isus Hristos, de la Biserica ”Învierea Domnului”, din cartierul clujean Zorilor, lăcrimează din data de 2 decembrie, potrivit preotului paroh Nicolae Dura. Părintele a afirmat că acesta era un semn al războiului, însă nu a vrut să alarmeze populația.

Într-o declarație oferită pentru Cluj24, preotul Nicolae Dura a spus că în data de 2 decembrie, după slujba de dimineață, doamnele care răspund de curățenie s-au apucat de lucru, văzând că icoana a început să lăcrimeze.

”Partea de pridvor a revenit la două doamne, una dintre ele fiind profesor universitar. Au luat candela, au pregătit untdelemnul, iar cealaltă doamnă a curățat icoana Mântuitorului Isus Hristos, o icoană pe pânză, față – spate.

Icoana a fost așezată la loc iar în următoarele câteva minute, până au luat candela ca să o pună înapoi, au observat că din ochiul stâng al Mântuitorului, de la pleopa de jos, a coborât o dâră sub formă de lacrimă până la vârful nasului Mântuitorului”, a spus părintele Dura.

Potrivit Antena3, preotul spune că a știut de atunci ca acest semn prevestește un război, însă nu a vrut sa ii sperie pe oameni.

Preotul a fotografiat icoana

Acestea s-au rugat, au fotografiat icoana, iar seara la Vecernie la biserică a ajuns și preotul paroh.

”Deja picătura ajunsese mai jos buza Mântuitorului, între buza de jos și barbă. De acolo am început să o supraveghem, am fotografiat și filmat fenomenul respectiv. E ceva ce curge dar nu se termină.

Acum s-a oprit la nivelul gâtului Mântuitorului, dar nu se mistuie. La capăt se păstrează aceeași consistență. Am crezut că, odată cu coborârea, se va usca traseul, dar păstrează aceeași umiditate, se vede lacrima pe traseu la fel ca în prima zi”, a precizat parohul bisericii din Zorilor.

Preotul spune că icoana a încetat să mai „lăcrimeze” la aproximativ o zi după ce a fost așezată în catedrală, observând-se doar, uneori, mici bobițe, care nu au mai curs.

”Atunci am realizat că locul icoanei este acolo și ar fi bine să o ducem înapoi. Icoana este una pe pânză obișnuită, am verificat-o și pe cealaltă parte, e perfect uscată, nu are nimic. Și de atunci stăm și ne minunăm. Nu știu să spun decât că se întâmplă, mai departe doar Dumnezeu știe.

E a doua oară când se întâmplă la noi fenomenul, a fost anii trecuți o icoană a Maicii Domnului de la iconostas care a lăcrimat. De ce? Nu știu.

Cum, care e voința lui Dumnezeu? Depășește așteptările mele, lumea fizică pentru mine nu mai are corespondent. E ceva ce, dintr-o pânză obișnuită, curge. E ceva ce pe mine mă depășește rațional și doar constat că se petrece. Mai departe, doar Dumnezeu știe…”, a mai afirmat părintele Nicolae Dura.

Preotul a mai spus că nimeni nu a atins icoana și nu a verificat lichidul care curge.