Un preot ortodox a murit în timp ce spovedea credincioșii

Un preot ortodox a murit în timp ce spovedea credincioșii
Un preot ortodox a murit în timp ce spovedea credincioșii / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 23/11/2021, 18:34

Preotul Dumitru Chiorbeja de la Parohia Dreptu, comuna Poiana Teiului (Neamț), a murit în timp ce spovedea credincioşii, relatează publicația locală botoșăneanul.ro

Într-un mesaj omagial, episcopul Macarie Drăgoi a spus că „părintele Dumitru a trecut la veșnicele lăcașuri în timp ce se afla în scaunul de Spovedanie”.

„Cu multă durere în suflet am aflat că în seara zilei de 20 noiembrie 2021, a plecat din această lume vrednicul de pomenire părinte Dumitru Chiorbeja, preot paroh în satul Dreptu, județul Neamț, fiul său, preotul Valeriu-Dumitru Chiorbeja, fiind parohul comunității euharistice de la Haugesund în Regatul Norvegiei. Părintele Dumitru a trecut la veșnicele lăcașuri în timp ce se afla în scaunul de Spovedanie, înarmat cu epitrahilul, crucea și rugăciunea, căutând până în ultima clipă a vieții sale de slujitor al lui Hristos să câștige suflete pentru Împărăția Cerurilor.

O viață de luptă și trudă încheiată eroic, așa cum se cuvine celor care se află în prima linie a Bisericii Luptătoare. Am slujit cu părintele Dumitru Chiorbeja de multe ori, atât în țară cât și în Episcopia Europei de Nord. Chiar anul acesta, pe 7 august, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla am liturghisit împreună la hramul Schitului Poiana Maicilor, la poalele Muntelui Ceahlău. Impresionat de lucrarea sa misionară, i-am conferit cu mare bucurie Crucea Nordului, distincția cea mai înaltă a Ortodoxiei românești boreale. Atotmilostivul Dumnezeu să odihnească în Cer sufletul părintelui Dumitru și să-i întărească familia sa trupească și pe cea duhovnicească iar pe noi toți să ne miluiască ca un Bun și de oameni Iubitor. Veșnica sa pomenire din neam în neam!”, a anunţat Episcopul Macarie Drăgoi.

Potrivit preotului Mihai Damian, Dumitru Chiorbeja s-a născut pe 18 martie 1952, în satul Dreptu. A slujit în Biserică aproape 50 de ani, potrivit Observator.