Un primar este cercetat de poliție, după ce le-ar fi oferit alegătorilor loturi de case

Redactor:
Corespondenti
Un primar este cercetat de poliție, după ce le-ar fi oferit alegătorilor loturi de case
Polițiștii din Vancea s-au autosesizat, miercuri, după ce primarul unei comune ar fi postat pe Facebook un film din care reiese că le oferă locuitorilor loturi pentru case dacă votează candidatul pe care îl susține el la alegerile de duminică.

„Poliția s-a autosesizat astăzi (miercuri-n.r.) în cazul unui reprezentant al unui partid politic. În acest dosar se fac cercetări pentru coruperea alegătorului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălina Murariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Surse din cadrul Poliției susțin că cel vizat în acest dosar este Iulian Dumitru, primarul comunei Slobozia Bradului. Potrivit surselor citate, primarul a lăsat să se înteleagă, într-un film postat pe Facebook și șters ulterior, că oferă locuri de casă celor care votează candidatul partidului pe care il reprezintă.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Iulian Dumitru, primar PSD, a spus că nu a fost informat de poliție cu privire la deschiderea unui dosar penal: „Nu am nicio informație”.

Potrivit polițiștilor, pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea de corupere a alegătorilor este cuprinsă între 6 luni și 3 ani de închisoare.

 

Inchide