Un producător de preparate din carne refuză să închidă un magazin, după o vizită a inspectorilor ANAF. „Când știu că am dreptate nu tac”

Redactor:
Tibi Bujdei
Un producător de preparate din carne refuză să închidă un magazin, după o vizită a inspectorilor ANAF. „Când știu că am dreptate nu tac”
Proprietarul firmei Killer SRL din comuna suceveană Horodnic de Jos, Alexandru Scheul, care are o fabrică de preparate din carne și 21 de magazine în mai multe localități din țară, a declarat că refuză să închidă magazinul unde inspectorii ANAF au găsit un minus în gestiune de 50 de lei.

Scheul a declarat corespondentului MEDIAFAX că s-a ajuns prea departe în ceea ce privește controalele ANAF și că firma sa a fost amendată cu 5.000 de lei și cu închiderea unui punct de lucru timp de o lună, după ce, în 19 martie, inspectorii antifraudă au găsit un minus în gestiunea unui magazin de 50 de lei.

„Nu erau în plus, erau în minus”, a explicat Scheul.

El a adăugat că a doua zi, la un control făcut la un alt magazin, s-au găsit în casă 14 bani în plus.

„M-a umflat râsul. Ditamai bugetarii să numere bănuții din casă și să găsească 14 bănuți în plus”, a spus proprietarul firmei.

El a adăugat că așteaptă să primească prin poștă decizia de sancționare și că va închide pentru o zi magazinul, va contesta deciza, și apoi va redeschide magazinul cu orice risc.

„Chit că mă leagă, măcar știu că e pentru o cauză dreaptă. Îmi risc libertatea, dar măcar cineva trebuie să arate abuzurile. E bătaie de joc. Nu știu cât mai poate lumea să mai rabde”, a declarat Scheul.

El a spus că până acum s-a supus legii, dar că în prezent ceea ce se întâmplă îi afectează demnitatea.

„Când știu că am dreptate nu tac”, a mai declarat Scheul.

El a arătat că modul în care se fac controalele de la ANAF îi va afecta pe mulți români, în special pe cei săraci, care mergeau la magazin și luau mărfuri pe datorie.

„Cei care erau trecuți la carnet sunt acum condamnați la moarte că nu vor putea să ia nimic din magazin”, a mai spus Scheul.

SC Killer SRL Horodnic de Jos produce preparate din carne și are 21 de magazine în Rădăuți, Suceava, Botoșani, București dar și în alte localități și exportă 20 la sută din producție către țări din Uniunea Europeană având o cifră de afaceri de 16 milioane de euro și două sute de angajați.

Potrivit lui Scheul, anul trecut firma sa a plătit la bugetul de stat 2,25 milioane de euro impozite și taxe.

Peste 170 de puncte de lucru au activitatea suspendată de către inspectorii Direcției Generale Antifraudă (DGAF), pentru neeliberarea bonului fiscal, în urma controalelor efectuate între 15 și 23 martie. Potrivit unui comunicat al DGAF, majoritatea firmelor verificate la nivel național, în perioada 15 – 23 martie, respectă prevederile legale privind dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

Inspectorii antifraudă au verificat operatori economici care livrează bunuri sau prestează servicii direct către populație și încasează contravaloarea cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar. Pentru sancționarea abaterilor constatate inspectorii au dispus 778 amenzi contravenționale totale de 3,8 milioane lei, confiscări în valoare de 550.000 lei și suspendarea activității a 174 puncte de lucru.

Suspendările de activitate pentru o perioadă cuprinsă între una și trei luni și sigilările punctului de lucru dispuse pentru încălcarea obligațiilor legale de dotare sau utilizare a casei de marcat reprezintă doar 22 la sută din totalul sancțiunilor dispuse.

De asemenea, au fost identificate două societăți comerciale care continuau să livreze bunuri, respectiv să presteze servicii, după ce inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activității în punctele de lucru din Mall Vitan (București). Pentru sancționarea acestora, inspectorii DGAF au dispus amenzi de 25.000 lei și confiscarea sumei de 23.760 lei, provenită din vânzările realizate în perioada de suspendare.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Gagica disponibilă și studenții la Inginerie
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
1 an de pandemie în România. Cum s-a schimbat viața noastră din cauza covid-19
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide