Un reprezentant al familiei Geoană, la licitația pentru vila RA-APPS al cărei preț începe de la 588.000 de euro. Cine a câștigat licitația – UPDATE

Un reprezentant al familiei Geoană, la licitația pentru vila RA-APPS al cărei preț începe de la 588.000 de euro. Cine a câștigat licitația - UPDATE
Publicat: 14/01/2015, 12:38
Actualizat: 20/01/2015, 14:59

UPDATE: Vila RA-APPS în care locuiește familia Geoană a fost cumpărată de o firmă

Vila RA-APPS în care locuiește familia Geoană a fost cumpărată, la licitație, de către dezvoltatorul imobiliar DeSilva cu 906.600 euro plus TVA.

Prețul de pornire a fost de 588.000 euro plus TVA.

La licitație a participat și un avocat cu o procură semnată de către Mihaela Geoană, soția lui Mircea Geoană.

„Vila nu a fost câștigată de doamna Geoană Mihaela, ci de o altă societate”, a spus avocatul, care a afirmat că nu poate spune care a fost prețul maxim propus de Mihaela Geoană, deoarece ritmul licitației a fost „prea rapid”.

La licitație s-au mai înscris trei ofertanți, printre care și firme. Vila, cu etaj și mansardă, are 8 camere și o suprafață de 271 metri pătrați, dispunând de un teren de 550 metri pătrați. Imobilul este amplasat în centrul Bucureștiului, pe strada Cucu Starostescu, lângă Bulevardul Aviatorilor și Calea Dorobanților.

Cumpărătorul vilei a declarat pentru MEDIAFAX că intenționează să demoleze imobilul și să construiască pe acest amplasament o clădire de birouri sau de locuințe.


La licitație s-au mai înscris și alți ofertanți, printre care și firme.

Vila, cu etaj și mansardă, are 8 camere și o suprafață de 271 metri pătrați, dispunând de un teren de 550 metri pătrați.

Imobilul este amplasat în centrul Bucureștiului, pe strada Cucu Starostescu, lângă Bulevardul Aviatorilor și Calea Dorobanților.

Vila este scoasă la vânzare după ce, în urmă cu trei săptămâni, Comitetul Executiv Național al PSD a votat excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova, iar Geoană a renunțat la funcția de Înalt reprezentant al prim-ministrului, care îi dădea dreptul la o locuință RA-APPS.

La începutul lunii decembrie, Mircea Geoană a anunțat că va notifica Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) despre faptul că este în curs de mutare și că va renunța la contractul cu regia, el menționând că le transmite celor care au pus presiune, inclusiv prin mijloace mediatice, referitor la tema casei în care stă, că sunt „penibili”.

„RA-APPS are 700 de locuințe pe care le închiriază la prețul pieței. Eu sunt unul din cei 700 de chiriași al RA-APPS care plătesc prețul pieței, un preț foarte mare. Nu există în acest moment un interes al meu pentru a continua să stau aici. Voi notifica în aceste zile RA-APPS cu privire la faptul că sunt în curs de mutare și voi renunța la acest contract”, a spus Geoană.

El a arătat că plătește o chirie lunară de peste 3.000 euro pentru casa de la RA-APPS.

În luna ianuarie a anului trecut, Guvernul a prezentat lista chiriașilor RA-APPS, pe care figura, printre alții, și Mircea Geoană, cu o chirie de 3.195 euro pentru 8 camere de 246 metri pătrați, la acel moment Geoană precizând că singurul motiv pentru care a continuat să locuiască în casa RA-APPS a fost legat de pregătirea unei soluții definitive de achiziționare sau construire a unei locuințe proprietate personală.

Locuința lui Geoană a mai fost inclusă pe o listă a imobilelor RA-APPS pregătite pentru vânzare în noiembrie 2011, în mandatul Guvernului Boc, dar licitația nu a mai fost organizată. Geoană, atunci președinte al Senatului, a declarat la acel moment că așteaptă precizări suplimentare de la regie pentru a decide dacă va cumpăra sau nu imobilul în care locuiește cu chirie în calitate de demnitar.

Geoană declara, în 2008, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că a contractat un credit ipotecar de la o bancă în vederea finanțării unui contract cu o firmă de construcții pentru achiziționarea unui apartament într-un bloc. El mai spunea, în același interviu, că, deși în contractul cu firma constructoare se prevedea ca termen darea în folosință luna august 2008, construcția a fost decalată din motive independente de constructor, legate de obținerea unor avize. Firma cu care Mircea Geoană a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a unui apartament din Băneasa a intrat în procedură de faliment în 22 ianuarie 2010.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață