Un român angajat la Meta povestește cum a aflat peste noapte că este concediat: ”Nu-mi explic care a fost logica”

Un român angajat la Meta povestește cum a aflat peste noapte că este concediat: ”Nu-mi explic care a fost logica”
Sursa: Shutterstock
Publicat: 11/11/2022, 10:36
Actualizat: 11/11/2022, 10:42

Zeci de mii de angajați Meta, compania care deține Facebook și Instagram, au fost puși pe liber printr-un simplu e-mail. Unul dintre ei este și un român din New York, care credea că trăieşte visul american.

Victor Micu este business consultant la Meta. Tânărul povesteşte cum s-a trezit de pe o zi pe alta fără job.

Peste noapte, miercuri dimineaţă m-am trezit cu un mail la şase dimineaţa care explica frumos care este situaţia şi în acelaşi timp cu tot accesul la muncă întrerupt. Nu-mi explic care a fost logica din spatele alegerilor”, spune Victor.

În plus, el mai spune că nu a primit nicio explicaţie legată de performanţa lui în companie şi de ce a fost ales tocmai el pentru a fi pus pe liber.

A primit acelaşi mail sec pe care l-au primit alți 10.999 de angajaţi ai Meta

”În America se poate orice. Într-o zi poţi să dai tot ce ai mai bun şi a doua zi să te trezeşti că nu mai e nevoie de tine”, mai spune Victor, potrivit observatornews.ro.

Fondatorul şi directorul Meta a spus că își asumă întreaga responsabilitate pentru aceste disponibilizări masive, care este și cel mai mare val de concedieri din istoria companiei.

Astfel, 13% din angajaţi au fost demişi, în condiţiile în care la finalul lunii septembrie compania număra 87 de mii de lucrători. După ce a investit masiv în Metaverse, Meta a pierdut într-un an aproape 600 de miliarde de dolari la bursă.

”Îşi asumă mai multe greşeli pe care le-a luat în conducere, ceea ce mi se pare nobil pe de-o parte, dar în acelaşi timp nu spune cum vede el viitorul companiei, unde se îndreaptă lucrurile”, mai spune tânărul.

Cei demişi din Statele Unite ar urma să primească 16 săptămâni de salariu compensatoriu şi încă două săptămâni de salariu pentru fiecare an de serviciu.

În continuare, vor mai acoperi încă şase luni de asigurare medicală. Ceea ce e un pachet destul de bun”, mai spune Victor.

Companiile tech au făcut un pariu riscant şi au pierdut, mai crede Victor. Ei au crezut că creşterea din pandemie va continua şi după ce viaţa va intra reveni la normal, însă acum a aflat pe propria piele că viaţa merge mai departe.

Urmăresc un vis de mai mulţi ani şi anume să călătoresc un an în jurul lumii. Poate acesta este un semn”, încheie Victor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase