Un șef din Poliție a lovit cu mașina o tânără pe trecerea de pietoni, apoi a refuzat alcooltestul. Ce s-a întâmplat mai departe

Un șef din Poliție a lovit cu mașina o tânără pe trecerea de pietoni, apoi a refuzat alcooltestul. Ce s-a întâmplat mai departe
Publicat: 26/02/2015, 18:24

Conducerea Poliției Județene Vaslui a dispus suspendarea din funcție și punerea la dispoziție a șefului Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS), comisarul-șef Grișa Mititelu, după ce dosarul penal în care acesta era cercetat pentru refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei a ajuns în instanță.

„În urma comunicării făcute de către Parchetul Judecătoriei Vaslui cu privire la punerea în mișcare a acțiunii penale față de polițistul în cauză s-a dispus punerea acestuia la dispoziția șefului Inspectoratului. În consecință, până la soluționarea definitivă a cauzei, comisarul-șef Grișa Mititelu va îndeplini doar acele sarcini stabilite în scris de șeful unității de poliție”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Alina Tonică.

Ancheta penală în cazul comisarului-șef Grișa Mititelu a început în decembrie 2104, după ce polițistul a lovit cu mașina personală o tânără pe trecerea de pietoni din apropierea sediului Poliției Județene Vaslui, în momentul în care circula pe strada Mihail Kogălniceanu.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că șeful SAS Vaslui nu a acordat prioritatea tinerei care traversa regulamentar strada, ea fiind acroșată cu partea lateral-stânga a autoturismului. Tânăra a căzut pe șosea, după care s-a ridicat și și-a continuat deplasarea.

Șeful SAS a oprit mașina și a plecat după victima accidentului pentru a vedea dacă aceasta are nevoie de îngrijiri medicale și pentru a-i cere să meargă împreună la sediul Poliției Județene Vaslui. Tânăra a refuzat, după care a părăsit zona.

Sosiți la locul accidentului, polițiștii Serviciului Rutier au făcut cercetări pentru identificarea tinerei, însă fără succes. De asemenea, s-au făcut verificări la spitalele din județul Vaslui, fără a fi găsită vreo persoană care să fi reclamat că a fost victima vreunui accident de circulație.

„În aceste condiții, nu s-a întocmit dosar penal pe numele șoferului pentru vătămare corporală din culpă întrucât nu există victimă. Polițiștii de la Serviciul Rutier au solicitat șoferului să fie testat cu aparatul alcooltest și să meargă la spital în vederea recoltării de probe biologice. Bărbatul a refuzat, motiv pentru care pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, declara responsabilul mass-media din cadrul Poliției Județene Vaslui, Alina Tonică.

Polițiștii vasluieni i-au reținut șefului SAS permisul de conducere până la finalizarea cercetărilor, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata