Un segment de autostradă S-A PRĂBUȘIT în Portugalia. Doi MORȚI și patru DISPĂRUȚI

Redactor:
Laura Cojocaru
Cele mai importante știri ale dimineții

Un segment de autostradă între localitățile Borba și Vila Vicosa din centrul Portugaliei s-a prăbușit luni din cauza ploilor abundente, în urma incidentului decedând două persoane, iar alte patru sunt date dispărute, informează site-ul cotidianului El Pais.

Autostrada din această zonă, aflată la aproximativ 200 de kilometri de Lisabona și în apropierea frontierei cu Spania, trece pe deasupra mai multor cariere de marmură și granit.

 

 

 

Potrivit autorităților portugheze, în urma surpării șoselei, un excavator și două vehicule s-au prăbușit într-o carieră de la înălțime de 80 de metri.

Eforturile de salvare sunt extrem de complicate din cauză că vehiculele au fost acoperite de nămol și apă, iar în zonă există riscul producerii unor alunecări de teren, au declarat oficialii portughezi.

 

 

MAE a informat că nu sunt cetățeni români printre victime.

„Ambasada României la Lisabona urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 20 noiembrie 2018, între localitățile Borba și Vila Vicosa, Republica Portugheză. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, autoritățile locale nu au informat misiunea cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, iar la nivelul ambasadei nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident”, informează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351 21 396 6463, +351 21 396 0866, +351 21 397 2648 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +351 927 411 628.

„Ambasada României la Lisabona monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”,mai arată MAE.

 

 

Un alt segment de autostradă s-a prăbușit în luna august, în Genova, Italia. 

Doi români au fost identificați printre persoanele decedate după prăbușirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia, în apropierea orașului Genova, a anunțat vara trecută Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Cel puțin 38 de persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite după prăbușirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea orașului Genova.  

 

 

Inchide