Un șofer de taxi prins băut și circulând cu 131 km/h, încătușat după ce a devenit agresiv

Un șofer de taxi prins băut și circulând cu 131 km/h, încătușat după ce a devenit agresiv
Publicat: 06/11/2016, 15:02

Potrivit Poliției Județene Suceava, o patrulă de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Suceava a făcut semn unui șofer de taxi să oprească după ce a fost prins conducând cu 131 de kilometri la oră.

Șoferul a refuzat să oprească, astfel că polițiștii l-au urmărit și i-au blocat mașina pe strada Energeticianului.

Șoferul mașinii, un tânăr de 23 de ani din municipiul Suceava, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aer expirat și i s-a prelevat sânge.

Pe timpul cercetărilor, aflându-se la sediul Poliției Municipiului Suceava, șoferul a adoptat o atitudine jignitoare, a devenit agresiv verbal și agitat, motiv pentru care a fost imobilizarat și încătușat.

Polițiștii suceveni au adăugat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au depistat mai mulți șoferi care conduceau, deși consumaseră înainte băuturi alcoolice. Astfel, polițiștii din Fălticeni au depistat conducând băuți doi tineri de 18 și 19 ani și un bărbat de 43 de ani, iar cei din Vatra Dornei un șofer de 23 de ani.

În toate cazurile au fost deschise dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Județul Suceava este pe primul loc în țară cu 72 de accidente rutiere mortale în primele nouă luni ale anului, iar autorităție județene au cerut Poliției să acționeze pentru disciplinarea participanților la trafic.

Tags: