Un student de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” susține că a fost exmatriculat din cauza unei scrisori adresate Ministerului Educației

Un student de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu susține că a fost exmatriculat din cauza unei scrisori adresate Ministerului Educației
Publicat: 23/01/2015, 18:09

Un student în anul V al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București a fost exmatriculat după ce a inițiat o plângere către Ministerul Educației, referitoare la condițiile improprii din învățământ.

Scrisoarea lui Dragoș Alexandru a fost semnată de peste 700 de colegi de-ai săi. În cele aproape 20 de pagini ale documentului, tânărul a prezentat problemele cu care se confruntă studenții din cadrul facultăților UAUIM: lipsa sălilor de atelier, programul extrem de încărcat, precum și programa învechită, relatează TVR.

„Cursurile sunt ținute în săli subdimensionate. O serie are aproximativ 150 de studenți, iar ambele au aproximativ 300, iar în facultate, sălile cu cele mai multe locuri sunt Amfiteatrul (214 locuri) și Sala Frescelor (211 locuri), unde de obiei se fac cursuri cu ambele serii”, a precizat Dragoș în scrisoare.

„Există situații la anumite materii, precum Materiale de construcție, unde se prezintă materiale ce nu se mai fabrică, fiind un curs din anii ”80. Un alt exemplu este cursul de finisaje, în cadrul căruia înșiși asistenții de seminar ne indică documentația pe Internet (…). Se pot remarca și anacronisme la unele materii rămase chiar din anii ”80, în care informațiile furnizate și problematicile puse sunt depășite, acest lucru fiind evident din vechimea cursurilor tipărite (majoritatea sunt mai vechi de 20 de ani, conținând chiar și fraze amuzante ca: partidul nostru are grijă de păduri” , a mai scris el.

După ce a circulat mai multe luni pe rețelele de socializare, scrisoarea a ajuns pe masa Ministerului Educații. Nu după mult timp, însă, Dragoș Alecsandru a primit vestea că a fost exmatriculat.

Printre argumentele aduse de conducerea UAUIM în această decizie a fost și acela că 18 studenți din totalul celor care au semnat documentul nu au știut, de fapt, ce iscălesc. În plus, Senatul Universității l-a sancționat pe inițiator pe motiv că nu s-a adresat mai întâi conducerii UAUIM pentru rezolvarea problemelor amintite.

Potrivit sursei citate, în motivarea exmatriculării, universitatea precizează că Dragoș Alecsandru ar fi avut mai multe abateri pentru care a fost sancționat cu mustrare scrisă, că nu a solicitat conducerii universității analiza și rezolvarea solicitărilor prezentate în reclamație, că a dezinformat, instigat și înșelat colegii studenți și a adus prejudicii grave de imagine.

Decanul Facultății de Arhitectură a refuzat să comenteze pe marginea acestei situații. Pe de altă parte, Ministerul Educației a redeschis ancheta în acest caz, pentru a stabili dacă Dragoș Alecsandru trebuia sau nu să fie exmatriculat.

„Ministerul Educației va solicita un nou punct de vedere din partea universității pentru a se putea pronunța în deplină cunoștință de cauză (informațiile furnizate inițial nu aveau darul de a fi concludente). În măsura în care vor fi constatate chestiuni legate de nerespectarea cadrului de organizare și funcționare prevăzut de Legea Educației nr. 1/2011, Ministerul Educației va dispune remedierea deficiențelor constatate și măsuri/recomandări privind reintrarea în cadrul legal”, au transmis reprezentanții instituției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom