Un studiu științific ciudat, semnat de cercetătorii de la Moscova și publicat pe un site al administrației SUA, retras în urma constatării unei reviste din România

Un studiu științific ciudat, semnat de cercetătorii de la Moscova și publicat pe un site al administrației SUA, retras în urma constatării unei reviste din România
Publicat: 27/07/2020, 22:03
Actualizat: 05/08/2020, 12:23

Un studiu științific ciudat, semnat și de cercetătorii de la Moscova susține, în plină pandemie că există o legătură de cauzalitate între tehnologia 5G și răspândirea coronavirusului.

Studiul a fost publicat surprinzător de un site web care aparține administrației americane. În urma scrisorii revistei Newsweek România către editorii site-ului, studiul a fost șters.

Un site web (neafiliat cu guvernul SUA sau cu vreun guvern) care publică de obicei articole științifice a publicat recent un articol care pare să confirme o teorie conspirativă: „Tehnologia 5G și care induce coronavirusul în celulele pielii”.

„În această cercetare, arătăm că undele de 5 milimetri ar putea fi absorbite de celulele dermatologice care acționează ca antene, transferate în alte celule și joacă rolul principal în producerea de coronavirusuri în celule biologice. (…) Undele de 5 milimetri pot fi buni candidați pentru aplicându-se în construirea unor structuri asemănătoare virusului, cum ar fi Coronavirusuri (COVID-19) în celule „, se menționează în paragraful de început al unui studiu științific subliniat de șapte cercetători.

Guvernul SUA nu garantează nicio responsabilitate pentru acuratețe

Articolul a fost trimis pentru a fi publicat în Journal of Biological Regulators & Homeostatic Agents în data de 19 mai și a fost publicat pe 9 iunie pe site-ul web care include și acest jurnal, biolifesas.org.

Deși nu a fost avizat / confirmat de niciunul dintre studiile publicate anterior în acest domeniu, un rezumat al acestui articol a apărut pe site-ul Centrului Național de Informații Biotehnologice (NCBI). NCBI rulează o bază de date cu privire la cercetările biomedicale și face parte din Biblioteca Națională de Medicină găzduită de Institutele Naționale de Sănătate, instituții finanțate de guvernul SUA.

Cu toate acestea, pe site-ul NCBI putem citi: „Pentru documente și software disponibile de pe acest server, Guvernul SUA nu garantează și nu își asumă nicio răspundere legală sau responsabilitate pentru acuratețea, completitudinea sau utilitatea informațiilor, aparatelor, produsului sau procesul dezvăluit. ”

Articolul, retras de editor

Newsweek România a trimis o solicitare la FOIA la Biblioteca Națională de Medicină, în încercarea de a afla cum ar putea face un astfel de abstract pe site-ul dot gov. NLM a răspuns comunicând Newsweek România că articolul a fost retras chiar de primul site web care a publicat articolul.

„Vă mulțumim că ați contactat Biblioteca Națională de Medicină

Citatul la care se face referire, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32668870/, a fost trimis la PubMed de către editorul Journal of Biological Regulators & Homeostatic Agents.

Prezența oricărui articol sau citat specific în colecțiile fizice sau electronice ale NLM, inclusiv PubMed, nu constituie un acord sau aprobarea sau promovarea conținutului său de către NLM sau NIH.

NLM se bazează pe procesul de publicare științifică pentru a identifica și aborda problemele din literatură prin comentarii publicate, corecții și retrageri. Echipa NLM MEDLINE a adus îngrijorarea cu privire la acest articol în atenția revistei și de atunci a fost retrasă de editor.

Mulțumesc,

Echipa de comunicații NLM ”, se arată în răspunsul trimis la Newsweek România

Fizician român: „Radiațiile doar încălzesc pielea”

Fizicianul român, inventatorul și cercetătorul celebru pentru Philips Holland, Cristian Presură a sustinut  în repetate rânduri această teorie: „Poate undele radio să influențeze  virusul, încât să aibă mutații și să se răspândească?

Cercetătorii sustin că radiațiile unui telefon, adică undele radio pot încălzi o suprafață cel mult. Efectele acestor radiații electromagnetice sunt termice, ele încălzesc doar obiecte. .”Știm cu toții acest fapt din cuptorul nostru personal cu microunde care are o radiație electromagnetică similară. Punem mâncare în interiorul cuptorului și mâncarea este caldă. Diferența esențială constă în intensitatea radiațiilor, deoarece un cuptor cu microunde are 1.000 de wați, în timp ce acest telefon emite în cel mai rău caz și cel mai grav doar un watt atunci când îl folosim lipit de ureche,”a declarat Philips Holland.

Datele sunt confirmate de numeroase studii științifice, cum ar fi unul care a fost publicat în aprilie de Comisia Internațională pentru Protecția împotriva radiațiilor neionizante (ICNIRP) (icnirp.org) și citat de Organizația Mondială a Sănătății.

Un alt raport de cercetare, publicat în iulie de Universitatea de Stat din Oregon, arată, de asemenea, că rețelele 5G au un impact nesemnificativ asupra sănătății umane.

Nu în ultimul rând, Comisia Europeană afișează o pagină dedicată care abordează acest subiect de dezinformare.

Doi autori ruși, unul dintre ei specializat în sifilis

Patru dintre cercetătorii lucrează la o universitate online, „Guglielmo Marconi” cu sediul la Roma. Una dintre ele, Maria Grazia Roccia este, de asemenea, autoarea articolului: „O gaură neagră din centrul Pământului joacă rolul celui mai mare sistem de telecomunicații pentru conectarea ADN-urilor, ADN-urilor întunecate și moleculei de apă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!