Un supermarket și o brutărie din Târgu Jiu au ars într-un incendiu

Publicat: 23/06/2015, 12:24

Un supermarket și o brutărie de la marginea municipiului Târgu Jiu, aparținând aceluiași patron, proprietar și al unei pensiuni în stațiunea Rânca, au ars în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit martorilor focul putând fi provocat de supraîncărcarea rețelei electrice cu instalații de Crăciun.

Proprietarul magazinului și al brutăriei era plecat la Rânca în momentul declanșării incendiului, un vecin al acestuia fiind cel care a observat primul flăcările, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul a declarat că focul a izbucnit în zona din față a acoperișului clădirii, extinzându-se foarte repede pe o distanță de trei-patru metri, după care întreaga clădire a fost cuprinsă de flăcări.

În brutăria amenajată în aceeași clădire cu supermarketul lucrau trei femei, însă acestea au menționat că nu știu ce s-a întâmplat și că sunt prea speriate pentru a-și da seama cum a izbucnit incendiul, ele reușind să iasă din clădire la timp.

Femeile l-au trezit și pe socrul proprietarului, care dormea într-o locuință alăturată, bărbatul menționând că ginerele său nu avea probleme pentru a bănui că focul ar fi putut fi pus intenționat de cineva, un scurtcircuit la rețeaua electrică fiind cauza cea mai probabilă a izbucnirii incendiului, unii martori susținând că incendiul ar fi putut fi provocat de supraîncărcarea rețelei electrice cu instalații de iluminat pentru Crăciun.

Trei echipaje de pompieri din cadrul ISU Gorj au intervenit pentru a lichida focul, incendiul fiind stins după circa două ore. Polițiștii au deschis o anchetă pentru ca, împreună cu pompierii, să stabilească împrejurările și cauzele care au generat acest incendiu.