Un tânăr crescut în centrele de asistență, admis al patrulea la Academia de Poliție

Un tânăr crescut în centrele de asistență, admis al patrulea la Academia de Poliție
Sursă Foto - Facecbook
Publicat: 03/10/2022, 16:43

Un tânăr din Buzău, provenit dintr-o familie cu 9 fraţi şi care a crescut toată viaţa în sistemul de protecţie socială, a reuşit performanţa de a fi admis al patrulea la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti şi visează să ajungă inspector antidrog.

O postare de pe Facebook a Ministerului Afacerilor de Interne a emoționat o țară întreagă.

Răzvan s-a născut într-o familie cu 9 fraţi unde neajunsurile erau la ordinea zilei. Din acest motiv mai toată viaţa şi-a petrecut-o prin centre de asistenţă socială, în grija statului, însă nimic nu l-a descurajat pentru a-şi îndeplini visul de a deveni poliţist.

Pe perioada liceului tânărul s-a mutat într-un apartament al DGASPC Buzău unde, chiar dacă a trăit alături de alţi doi colegi, a fost mult mai bine decât acasă, unde trebuia să împartă camera cu alţi 6 fraţi.

Băiatul a depus eforturi mari pentru a-şi atinge ţelul şi a învăţat ba la bibliotecă, ba prin parc sau prin alte locuri unde găsea puțină linişte, iar concomitent cu studiul s-a pregătit şi fizic alergând sute de kilometri pentru a putea face faţă probei eliminatorii pe care o avea de susţinut.

Surpriza polițiștilor din Buzău pentru Răzvan

Poliţiştii buzoieni l-au vizitat pe Răzvan Cercel pentru a-l încuraja înaintea plecării la Băneasa unde trebuie să ajungă sâmbătă pentru începerea studiilor.

„L-am reîntâlnit pe Răzvan, unul dintre elevii buzoieni care tocmai a primit rezultatul tuturor etapelor concursului de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Rezultatul a fost cel mult aşteptat şi pentru care a muncit în mod consecvent, cu determinare, cu seriozitate: mâine pleacă la Băneasa, pentru cazarmare. Este un pic emoţionat, puţin îngrijorat de faptul că este contra timp, dar mândru şi fericit că urmează anii de studiu pentru a deveni ceea ce şi-a dorit”, au transmis reprezentanţii IPJ Buzău într-un comunicat de presă.

De asemenea, IPJ Buzău i-a mai făcut şi o altă surpriză tânărului şi i-a pregătit deja bagajul de care va avea nevoie, cu sprijinul organizaţiilor sindicale şi profesionale: Fundaţia Amprenta Buzău, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatul Democratic al Poliţiştilor SIDEPOL şi Club Sportiv Poliţia Buzoiană.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase