Un tânăr de 20 de ani din Iași s-a înecat în mare, duminică, în stațiunea Olimp

Un tânăr de 20 de ani din Iași s-a înecat în mare, duminică, în stațiunea Olimp
FOTO - Arhivă
Publicat: 09/08/2020, 12:45
Actualizat: 09/08/2020, 14:08

Un tânăr de aproximativ 20 de ani din Iași a murit înecat în mare, duminică, în stațiunea Olimp.

Un echipaj de prim ajutor SMURD B și un echipaj cu medic din cadrul Serviciulu de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța au acționat pentru salvarea bărbatului, scos din mare de către salvamari.

În ciuda eforturilor depuse de medicii, aceștia au fost nevoiți sa declare decesul, infomează reprezentanții Inspectoratului pentru Situții de Urgență (ISU) Constanța, citați de Mediafax.

Un salvamar român a devenit erou în Italia după ce a salvat viața unui copil de 12 ani: ”Nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci”

Au fost momente dramatice pe o plajă italiană din Ostia, la începutul lunii iulie, după ce un copil de 12 ani, recuperat inconștient din apă de salvamari, s-a aflat la hotarul dintre viață și moarte. Doar intervenția rapidă a unui salvamar român, Alin Stoian, a evitat o tragedie.

Atunci, Alin Stoian a devenit un erou în Italia, chiar mama copilului salvat numindu-l astfel într-un mesaj pe care i l-a trimis după ce băiatul ei a fost externat din spital.

„Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”, a transmis mama copilului. Conform La Repubblica, intervenția românului de 38 de ani asupra copilului de 12 ani care s-a simțit rău în mare, la Ostia, a fost salvatoare.

Lanț uman la malul mării. Turiștii s-au mobilizat pentru a ajuta trei salvamari după o acțiune dificilă

Mai mulți turiști au format un lanț uman, în dimineața zilei de marți, 4 august, în stațiunea Eforie Nord, pentru a ajuta trei salvamari care intraseră în marea agitată pentru a salva un turist în stare de ebrietate și care refuza să fie scos la mal.

Oamenii aflați pe plaja de la Eforie Nord au văzut cum trei salvamari au intervenit pentru a salva un turist care s-a aventurat în mare, deși era arborat steagul roșu.

Cum valurile foarte puternice au îngreunat revenirea salvatorilor, mai mulți oameni de pe plajă au format un lanț uman și i-au ajutat pe cei trei. Cu ajutorul oamenilor, cele patru persoane au ajuns la mal în siguranță, potrivit  Litoral TV.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase