Un tânăr în vârstă de 18 ani blocat într-o râpă pe un traseu montan a fost salvat de jandarmi

Un tânăr  în vârstă de 18 ani blocat într-o râpă pe un traseu montan a fost salvat de jandarmi
Publicat: 08/10/2019, 10:12

Jandarmii harghiteni au fost anunțați marți dimineața, în jurul orei 4.00, printr-un apel la 112 făcut de unul dintre prietenii tânărului, că acesta ar fi plecat din localitatea Bălan spre Piatra Singuratică, dar nu a mai ajuns la locul în care s-au înțeles să se întâlnească și nu poate fi contactat pe telefon, care e închis.

În căutarea tânărului a plecat un echipaj de la Postul de Jandarmi Montan Harghita Băi care a reușit să-l găsească pe tânăr sub un brad, ghemuit și înfrigurat, cu bateria de la telefon descărcată.

Potrivit IJJ Harghita, acesta nu era echipat corespunzător pentru munte și se afla undeva la jumătatea traseului montan „Piatra Fierarilor” ce leagă orașul Bălan de Piatra Singuratică.

„Din cele relatate de tânăr a reieșit faptul că el a plecat să se întâlnească cu niște prieteni în seara zilei de 7 octombrie, ora 23.30, dar ar fi alunecat și din cauza ceții și a întunericului a renunțat să-și continue urcarea și s-a adăpostit sub brad pentru a aștepta dimineața. Din fericire acesta s-a oprit din alunecare înainte să ajungă aproape de o râpă adâncă”, a declarat Gheorghe Suciu, purtător de cuvânt al IJJ Harghita.

Tânărul a fost coborât până la baza muntelui și predat familiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase